APEU d'horta
Dimecres, 5 Novembre, 2014 - 16:33

Col·lectiu A PEU
 
El paisatge agrícola de regadiu es caracteritza per la seva imatge predominantment horitzontal, però, ja siguin conreus d’hortalisses o de tarongers, aquesta paisatge apareix esquitxat de fites vegetals que són reminiscències de la història de l’ocupació i forma de viure del nostre territori. Ens estem referint a l’arbrat vinculat a les alqueries, barraques i casetes de camp, que són testimonis (super)vivents de la vida en l’horta.

Aquests vestigis arboris han acompanyat l’arquitectura dispersa de l’horta de forma inherent i en moltes...

Dimecres, 7 Maig, 2014 - 17:00

COL·LECTIU A PEU DE CARRER

Hem començat la primavera fent una passejada per l'horta sud  i ens hem portat a classe un paisatge esquitxat per unes construccions  amb una morfologia i materialització singular, que no trobarem en una altra zona de l'horta valenciana.
 
Les ceberes són una de les expressions culturals de l'horta sud,  podem trobar-les principalment a l'horta de Xirivella, Paiporta, Alfafar i Sedaví  i constitueixen el que podem denominar arquitectura vernacla. Apareixen de forma...

Dilluns, 3 Març, 2014 - 17:12

COL·LECTIU A PEU DE CARRER

És hivern i és el moment de collir les canyes. Eixes canyes que ens serviran per a guiar les tomaqueres, les bajoques, els pèsols, les faves... la canya és  i ha estat sempre present en el paisatge de l’horta i una aliada molt important en les tasques de l’hort.

Si fem ús de la memòria, recordarem que la canya estava també molt present a les cases de les nostres àvies. Des dels elements domèstics més senzills com les graneres, el pals de les quals estava format per una...

Dimarts, 5 Novembre, 2013 - 19:59

Quina plaent vesprada al llit
em féu passar l'embriaguesa!
El llit el tinc ben fet i estovat
i em fa de cobertor l'ombra dels arbres

Carles Dénia. A l'àlbum El paradís de les paraules
Musicació d'un poema d'Ibn Khafaja, segle XI-XII, adaptat per Josep Piera

Amb motiu d'una nova celebració de la Passejada de Jane (Jane's Walk en anglés) l'equip d'Apeu de Carrer va organitzar el passat 4 de maig de 2013 una passejada crítica pel barri d'Algirós, convocant les persones que formen part de l'Assemblea 15M del barri.

Jane...

Dijous, 13 Juny, 2013 - 18:49

Tot el que ens envolta és paisatge...

el que veiem en eixir de casa tots els dies,  

el que veiem quan  anem a la Calderona a fer una passejada,

el que veiem quan estem al Saler prenent el sol,

el que veiem quan fem una passejada per l'horta...

la suma dels diferents paisatges defineix el territori  d'una manera física, però també cultural, és la construcció d'un temps i d'una societat. Som part del paisatge i el paisatge és part de la nostra identitat .

L'horta és un dels paisatges més característics del nostre territori, envolta la ciutat...

Amics del Facebook