Colla ecologista i cultural
de Massarrojos
Dimarts, 3 Març, 2015 - 09:22

“Hui ens reunim ací per dir NO a una carretera destructora, absurda i malbaratadora dels recursos públics. I, sobretot, per a dir SÍ a la Natura, SÍ al patrimoni valencià, SÍ a la sensibilitat i a la sostenibilitat, SÍ al Riurau i a la Masia del Fondo de Massarrojos, SÍ als projectes de conservació, restauració i protecció, SÍ a ajudar uns propietaris responsables i conscients de la seua responsabilitat i SÍ al respecte per la història, la identitat i el paisatge dels pobles i les persones.”

Amb aquestes encoratjadores i sentides paraules, finalitzava l’escrit de benvinguda al Mas...

Dilluns, 12 Maig, 2014 - 17:06

El cas de la “Via Parc d’accés nord a Montcada”
 
COLLA ECOLOGISTA I CULTURAL DE MASSARROJOS
 
 
Com que les persones som tan poca cosa i ens creiem que som tant, convé recordar-nos permanentment i amb humilitat que, malgrat els avanços socials i tecnològics, encara estem lluny d’abandonar els nostres instints més negatius i troglodites.
 
Entre aqueixos instints ancestrals i reincidents, trobem, de manera destacada, el de la dominació per la força, tant de les persones com del medi. Cosa que, malgrat la llarga experiència del dolor...

Dimecres, 12 Febrer, 2014 - 19:31

JOSEP MANUEL DOMÈNECH
 
Tal com estan les coses, sembla que també nosaltres (que estem en l’elit global del benestar social i els drets ciutadans) comencem a sofrir mancances, situacions i penúries a les quals ja no estàvem acostumats i que cada dia ens colpeixen de més a prop i amb més força. Tot per culpa, clar està, de la cobejança i l’avarícia sense límits dels que més tenen que, en la retroalimentació de les seues ànsies de guanys ràpids a costa del que siga (especialment de l’immens patiment de la gran majoria), han decidit traure-li un poc més de suc al sistema i abocar...

Dimecres, 4 Desembre, 2013 - 16:28

JOSEP MANUEL DOMÈNENCH ALANDES
 
No hi ha dubte que el món globalitzat que ens ha tocat viure té grans avantatges i grans inconvenients. Entre els primers, cal destacar l’escurçament de les distàncies, la immediatesa amb què ens arriben les notícies, el fet de poder compartir informació i idees amb moltíssima gent, l’obertura a coneixements i a horitzons abans impensables i, en definitiva, el manteniment d’aqueixa connexió constant a la vida universal que ens fa sentir qualsevol esdeveniment planetari com a propi i que ens ha permès batejar la Terra com Aldea Global.

...

Dimarts, 22 Octubre, 2013 - 18:01

HÉCTOR CORTINA ORTS

Com la majoria de les construccions històriques del Mas del Fondo (a les quals pertany), el Gran Riurau de Massarrojos data de la segona meitat del segle XVIII i principis del XIX. És l’única mostra coneguda d’aquest tipus d’arquitectura a l´Horta Nord i, per les seues dimensions, està considerat com el més gran dels riuraus valencians i, per tant, com el més gran del món.

Construït amb orientació est-oest, el cos central té una profunditat d’onze metres i presenta catorze ulls en forma d’arc en cadascuna de les cares, així com dos més...

Dimecres, 17 Juliol, 2013 - 18:30

ROSA ROCA

Aquest és el nom que va donar la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient  a un nou projecte que pretén dur a terme a la ja malmesa Horta Nord. Aquesta reedició de l’històric corredor comarcal dels anys 90 és, en definitiva, una autovia de quatre carrils que aniria des de Meliana fins a Burjassot, on enllaçaria amb la Ronda Nord de València, passant pel costat d’Albuixech, Alfara, Vinalesa, Albalat dels Sorells, Foios, Montcada, Massarrojos, Rocafort i Godella.

Encara que l’administració promotora indica que l’objecte de la...

Dilluns, 17 Juny, 2013 - 17:52

Les palmeres, que amb els seus dignes plomalls anunciaven la fertilitat de l’horta sobre la serenitat del nostre cel i transformaven el secà en l’anhelat miratge d’un oasi proper, amb l’arribada d’un intrús i sobtat exterminador, han penjat la cruel i fugissera memòria de la seua injusta desaparició sobre un trist horitzó de troncs badats i erms.

Potser aqueixa diària i manifesta agonia siga la il·lustrativa demostració que un arbre tan senzill, tan equilibrat, tan simètric, tan auster i tan clar i didàctic en el seu alliçonador creixement, ja no tenia res a fer entre nosaltres. La...

Amics del Facebook