perlhorta.info

Defensem el territori

Fem l’horta possible, un calendari per 2016 de l'horta amb perspectiva de gènere

Foto d'Antonio Carrilero

Diumenge 13 de desembre s'ha presentat el calendari “Fem l’horta possible” 2016 a l'espai dels Horts Urbans de Benimaclet. El calendari aposta pel consum de l’agricultura ecològica prop de casa i recull una guia de producció ecològica, mercats de venda directa, grups de consum i recursos de -i això és novetat d'enguany- tot el País Valencià. La presentació ha estat amenitzada amb una lectura de poesies de Pepa Úbeda i Empar de Lanuza i ha estat seguida un centenar de persones.

El calendari “Fem l’horta possible” 2016, que editen els col·lectius Per L’Horta, Llavors d’Ací, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Fira Alternativa de València,  Universitat d’estiu de l’Horta i REAS (Xarxa d'economia alternativa i solidària), enguany pretén visibilitzar i valoritzar les tasques que tradicionalment han fet les dones llauradores. Elles han fet de la seua existència una lluita constant per cuidar de la vida en un sistema que l'ataca sistemàticament. És enguany, per tant, una oda heroica a aquestes dones, les garants de la sobirania alimentària dels nostres pobles.

Amb aquest leitmotiv el col·lectiu de dones fotoperiodistes OBJECTIVES -format per Consuelo Chambó, Raquel Abulaila, Eva ripoll, Almudena Torres, Amparo Simó. Emma Ferrer, Mónica Torres, Irene MArsilla, Eva Mañez, Marga Ferrer i Provi Morillas- han realitzat i cedit les fotografies inèdites que il·lustren cadascun dels mesos. Les imatges pretenen reflectir el paper de la dona a l'horta.  D'altra banda, 13 poetesses valencianes (Mª Carme Arnau i Orts, Mercè Climent i Paià, Empar de Lanuza Hurtado, Carla González Collantes, Isabel Garcia- Canet, Àngels Gregori, Mª Josep Escrivà, Begonya Mezquita, Anna Montero, Begonya Pozo, Encarna Sant-Celoni i Vergés i Pepa Úbeda) han cedit la seua obra, molts d'ells poemes inèdits i creats per l'ocasió, per acompanyar les imatges. 

El calendari conté una agenda amb diverses convocatòries. Les concentracions tots els darrers dimarts de cada més contra els centres d’internament d’estrangers (CIEs), la massa crítica, la Fira Alternativa de València, així com activitats, jornades, actes i celebracions.

Llocs on es podrà trobar el calendari “Fem l'horta possible” 2016 (preu voluntari, mínim 2€)

A la tenda online:
tenda.perlhorta.info
 
Ciutat Vella:
Racó de la Corbella, plaça del Pilar
 
Encarnis Tomero, carrer Maria Cristina,11
 
Ca Revolta, carrer Santa Teresa, 10

Gloria Bonita, carrer Roters 4
 
Russafa:
La Tavernaire, carrer Dénia, 18
 
La parada de Terra i Xufa al Mercat de Russafa

Llibreria bernat Fenollar, carrer Cuba 50
 
Benimaclet:

Terra, carrer Baró de San Petrillo, 9.
 
Llibreria La Traca, Enric Navarro 15.

Caixa Fosca, C. Enrique Navarro 1.
 
La Repartidora:  C/ Arquitecte Arnau 5.

La Remolatxa, C/ Poeta Asins 1.
 
Cabanyal:
La Regadera , c/ Progrès 23
 
Patraix:
CSA Pangea, carrer Pintor Cortina, 27
 
Saïdia:

El Ventanal de Saïdia, c/ Pobla del Duc, 10

Orriols:
AAVV Barri d'Orriols i Rascanya, C/ Sant Vicent de Paul, 12, baix
 
Picanya:
El Cuc, centre de recuperació, Avda. Sta. Maria del Puig, 10
 
Torrent:
Espígol Herbolari, Pl. Mestre giner, 5 (El Raval) -- 961.562.895