perlhorta.info

Defensem el territori

Un projecte proposa pacificar el trànsit a Benimaclet

El projecte naix com a hereu de la vessant proposadors i reivindicativa i tracta de donar resposta a la necessitat de recuperar espais públics per a la ciutadania, fer-los accessibles a tothom, especialment per a les menudes, majors i persones amb mobilitat reduïda, garantint la llibertat de moviment. Per aconseguir un barri lliure de soroll i contaminacióon no sols el veïnat el barri estiga orgullós del lloc on viu sinó també les persones que el visiten diàriament.
 
A finals de 2011 un grup de persones del barri va aconstar-se a l'Associació de Veïns per recolzar la seua petició d'aconseguir el carril segregat de bus-taxi de la ronda nord per a ús ciclista i uan reestructuració de les redones per garantir la seguretat d'aquestes.
 
A partir d'aquesta reivindicació i veient l'increment exponencial de ciclistes al barri durant el 2012, els accidents mortals per atropellament a les grans vies de la ciutat i tots els avantatges que suposen per al veïnat un barri amb pla de mobilitat equitatiu va acordar-se ampliar aquesta sol·licitud i demanar un barri amb un trànsit pacificat.
 
Un grup de sòcies de l'AVV, junt a altres col·lectius, vam organitzar el maig de 2012 la I Setmana de la Bicicleta a Benimaclet amb l'objectiu de reunir als col·lectius pro-bici València en Bici, Biciandantes, UxB, ActiBici i Biciutat amb les foces vives del barri i el veïnat interessat en aquest projecte.
 
A partir d'aquesta trobada es va crear un calendari per presentar un estudi de mobilitat sostenible: barri 20-30 al consistori i envoltar aquest projecte amb un grapat d'activitat per donar-li suport i acompanyar-lo.
 
Per donar suport al projecte es pot enviar  abans del 30 de març el nom i logo del col·lectiu o el nom i cognoms, professió (si vols),
barri/ciutat on vius
a avbenimaclet@avvbenimaclet.es, si recolzes.
 
El projecte complet es pot consultar a aquesta web: http://www.calameo.com/read/002203700f326291b809d

Per acudir al dinar/presentació del projecte del dia 20 d’abril, cal fer la reserva a El Musical, C/ Baró de Sant Petrillo-Leonor Jovani
del 3 al 17 d’abril. Hi haurà 2 tipus de reserva ½ Menú (6€), Menú complet (10€).