perlhorta.info

Defensem el territori
22/02/2018 Les Corts aproven la Llei de l'Horta

 
22/02/2018 Les Corts valencianes han aprovat el dijous 22 de febrer de 2018 la Llei de l'Horta de València.
 
Han votat a favor el PSPV, Compromís i Podem, i en contra el PP i Cs.
 
És un important pas endavant, després dels vora 17 anys que ens separen d'aquella massiva petició, avalada per 118.000 signatures i tramitada com a Iniciativa Legislativa Popular (la primera en territori valencià), que va ser rebutjada pel PP i ni tan sols va anar a debat parlamentari.
 

 
Els pròxims mesos de febrer i març tindrà lloc a València un cicle de cinema documental amb el títol ATUREM LA ZAL. RECUPEREM LA PUNTA, durant el qual es podran veure, a tres espais diferents de la ciutat, 12 documentals relacionats amb la lluita per la defensa del territori, distribuïts en tres blocs temàtics. Cada bloc es complementarà amb una taula redona i hi haurà presentacions a càrrec d'algunes persones responsables dels films.
 

#aralleidhorta

El divendres 26 de gener de 2018 hem presentat, al centre cultural La Cebeta de Castellar, el Manifest #ARALLEIDHORTA.
 
Volem recordar als partits representats a les Corts Valencianes que la societat civil exigeix la protecció immediata de l'Horta de València amb el màxim consens. Ara és el moment.
 
Per l'Horta presenta en Castellar un manifest en suport
al projecte de Llei de l'Horta de València

 

Portada del calendari 2018

A través de les metàfores visuals creades per la sinèrgia entre l’il·lustradora Noemi Requena i la fotògrafa i dissenyadora Helena Olcina, el calendari d’enguany presenta algunes de les ferramentes, palanques o processos que ens fan transitar per l’agroecologia cap a la Sobirania alimentària

Presentació Extra de la Cartellera TURIA

 
El pròxim dijous 30 de novembre a les 19.00 hores es presentarà, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset (plaça Forn de Sant Nicolau 13 de València), l'exemplar extra de la cartellera TURIA amb el títol ATUREM LA ZAL. RECUPEREM LA PUNTA.
 

Convocatòria de Per l'Horta i Acció Ecologista-Agró

 
Manifestació unitària convocada pels sindicats UGT i CCOO per al dia 18 de novembre de 2017 amb el lema ‘Per un finançament just’.
 

MANIFEST
Els Poblats del Sud volem seguir sent horta productiva.
No a la Z.A.L

Volem mostrar la nostra preocupació per les notícies de que l'Ajuntament de València i l'Autoritat Portuària pretenen «desencallar» el projecte de ZAL a la Punta.
 
            El passat divendres 24 ens reunirem a l'església de La Punta unes quaranta persones, propietaris de la zona i representats de les següents associacions:
 
            Associació Per L’Horta
            Plataforma El Litoral per al Poble (PELPAP)
            COAG-CV
            AAVVNatzaret
            AAVV La Unificadora de La Punta

, , ,

Tenim el gust d'adjuntar-vos el manifest que el passat 13 de desembre signàrem totes les Associacions de Veïns i Veïnes d'Alboraia, així com diferents Associacions cíviques -en especial del nucli de Port Saplaya, el més afectat- i la majoria dels grups polítics de l'oposició. Cridem l'atenció sobre l'adhesió de la Junta Directiva de l'entitat de Conservació de Port Saplaya, que segons els organitzadors donava suport al festival, el que els ha obligat a desmentir-ho públicament.

Amigues i amics,
Com cada any, rebem amb il·lusió el calendari de llauradors i llauradores ecològics a la comarca de l'horta i del PV, grups de consum, mercats de venda directa i altres recursos agroecològics i informacions que ens ajuden a menjar bé, bo i del costat de casa, que Per l'Horta impulsa junt amb altres col·lectius com Llavors d’Ací i la Plataforma de Sobirania Alimentària entre altres.

Hola a totes i a tots,
 
El diumenge 27 de novembre de 2016 tindrem l’assemblea anual de sòcies i socis de Per l`Horta.

Comunicat de premsa de Per L'Horta
10 novembre 2016
 
El PATH presentat per l'actual consell és més proteccionista que el de l'any 2010 però no reclassifica ni una Ha de terres urbanitzables i a més reserva
3 milions de m2  d'horta per a futures urbanitzacions.
 

Des de Per L'Horta hem volgut fer un recull de premsa i xarxes socials del procés de reivindicació ciutadana de l'indret de la partida del Miracle (Ermita dels Peixets) i contra la celebració del macrofestival musical MareNostrum en eixe lloc.
Volem aprofitar per agrair el suport de tots els col·lectius, associacions, partits, moviments socials i persones individuals que han fet possible aturar aquest desgavell de manera col·lectiva. Continuarem, entre totes i tots defensant el nostre territori!
 
Divendres 17 de juny_
 

,

Diumenge 19 de juny de 2016. Partida del Miracle. Ermita dels Peixets.
Concentració en defensa de la Partida del Miracle (Alboraia).
 
Aquest matí a les 11 hores ens hem concentrat en l'Ermita dels Peixets un centenar de persones per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum. Considerem la concentració un èxit ja que la convocatòria s'ha realitzat en tan sols dos dies i ha servit per visibilitzar la situació de la zona i mostrar l'oposició de veïnes i propietaris.

,

"No podem tolerar que amb l'excusa d'un macrofestival s'arrase mig centenar de camps de l'horta d'Alboraia. Hem de fer que les autoritats autonòmiques aturen els plans de l'Ajuntament d'Alboraia. Totes i tots a l'ermita dels Peixets a les 11 aquest diumenge 19 de juny!"

Pàgines