perlhorta.info

Defensem el territori
#aralleidhorta
26/01/2018 Presentació del manifest #ARALLEIDHORTA

El divendres 26 de gener de 2018 hem presentat, al centre cultural La Cebeta de Castellar, el Manifest #ARALLEIDHORTA.
 
Volem recordar als partits representats a les Corts Valencianes que la societat civil exigeix la protecció immediata de l'Horta de València amb el màxim consens. Ara és el moment.
 
Per l'Horta presenta en Castellar un manifest en suport
al projecte de Llei de l'Horta de València

 

 
Al·legacions en la segona fase d'exposició pública del Pla d'Acció Territorial d'Ordenació i Dinamització de l'Horta de València
(desembre 2017)
 
Per l'Horta ha presentat al·legacions a aquest Pla el dia 2 de gener de 2018 davant la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.
 
Els temes centrals del text són els següents:
– les zones rurals comunes (ZRC)
– els sectors
– els enclavaments
– la connectivitat de la infraestructura verda i els vectors de connexió.

 
26/11/2017 - Comunicat de Per l'Horta
 
Per l'Horta reclama el suport unitari de tots els partits a la Llei de l'Horta
 

Presentació d'al·legacions al Pla Especial de la ZAL

 
Ací podeu consultar les al·legacions de Per l'Horta (i una altra), realitzades al Pla Especial per al Desenvolupament de la ZAL del Port de València així com els dictàmens adjunts. El passat dia 28 de setembre de 2017 es varen presentar a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

 
Context
 

,

Diumenge 19 de juny de 2016. Partida del Miracle. Ermita dels Peixets.
Concentració en defensa de la Partida del Miracle (Alboraia).
 
Aquest matí a les 11 hores ens hem concentrat en l'Ermita dels Peixets un centenar de persones per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum. Considerem la concentració un èxit ja que la convocatòria s'ha realitzat en tan sols dos dies i ha servit per visibilitzar la situació de la zona i mostrar l'oposició de veïnes i propietaris.

,

"No podem tolerar que amb l'excusa d'un macrofestival s'arrase mig centenar de camps de l'horta d'Alboraia. Hem de fer que les autoritats autonòmiques aturen els plans de l'Ajuntament d'Alboraia. Totes i tots a l'ermita dels Peixets a les 11 aquest diumenge 19 de juny!"

Des d'aquest enllaç pots comprar el calendari 'Fem l'Horta Possible' 2016 i te'l enviarem a casa. No oblides posar la teua adreça de correu electrònic per si ens sorgis algun dubte. Gràcies per fer l'horta possible!
 
També el pots adquirir en els següents llocs:
 
Ciutat Vella:
-Racó de la Corbella, plaça del Pilar
-Encarnis Tomero, carrer Maria Cristina,11
-Ca Revolta, carrer Santa Teresa, 10
-Gloria Bonita, carrer Roters 4

Ens enlluernen les formes de vida d'indígenes llunyans i ens corprenen el seus problemes i les amenaces que la globalització capitalista suposa per al seu ecosistema. Però nosaltres també tenim els nostres indígenes ben a prop. Els nostres indígenes estan en el món rural i molt en particular en l'Horta de València. Perquè és en l'Horta de València on es veu d'una forma més sagnant el tall, la barrera, la frontera entre dos móns i dues cosmovisions. 
La de la ciutat i la de l'horta.

La campanya de signatures on-line ja supera les 12.000 adhesions

L'alcalde alacantí reconeix la manca de suport popular del projecte d'ordenació urbanística, una realitat que també és dóna a València

Des de Per l'Horta aplaudim la decisió de Miquel Valor, alcalde d'Alacant, de paralitzar el PGOU d'aquesta ciutat en considerar que vol “donar pas a un model de ciutat de creixement intel·ligent, sostenible mediambiental i territorialment, incorporant la Infraestructura Verda i eficiència energètica”.

En un acte reivindicatiu i festiu, amb la plantació simbòlica d’un arbre, s’ha demanat la declaració de Parc Patrimonial i Natural de la zona

El passat dissabte 17 de gener, dins les tradicionals activitats de Sant Antoni, es va celebrar el Dia de l’Arbre a l’entorn natural del Riurau i de la Masia del Fondo Massarrojos.  Un espai que  es troba en greu estat d’amenaça a causa del projecte de la biela de connexió entre les carreteres CV-310 i CV-315.

Esther Vivas
 
«No menges res que la teua besàvia no haguera reconegut com a menjar». La cita, extreta del llibre ‘El detective en el supermercado’ de Michael Pollan, denuncia l’adulteració que pateixen molts dels productes que s’ofereixen actualment als supermercats. «No tots poden qualificar-se com a aliments, alguns són més aviat substàncies comestibles amb aspecte alimentós», apunta al seu llibre.
 

XÚQUER VIU
 
Estem assistint a una fortíssima pressió per part del lobby de l'aigua d'Alacant, que vol dur-se la millor aigua del Xúquer des d'Alarcón. Amb eixe motiu han anat i tornaran a Alacant per aconseguir en els pròxims mesos que s'autoritze transvasar 12 hm3, com a mínim, tots els anys des d'Alarcón, en espera, segons ells de que construisca un altre transvasament des de Cortes de Pallás. Diuen que volen l'aigua des de la Marquesa, des d'Alarcón i des de Cortes.

CGT

 La Confederació General del Treball denuncia la passivitat de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient en el control de la plaga del "Tomicus" en les pinedes dels espais naturals valencians, i li exigeix ​​que es prenga seriosament i aporte els mitjans necessaris per controlar la plaga que està delmant de manera preocupant les pinedes del País Valencià.

Sistema de Participació de Garantia Ecollaures

La conservació dels espais naturals i de les àrees protegides és un problema de totes i tots. Si pensem que només amb recursos institucionals i amb la voluntat de les persones que treballen als espais, es poden atenuar els factors de degradació que assoleixen aquests ambients en l’actualitat, ens estem enganyant.

Pàgines