perlhorta.info

Defensem el territori

I. DOMINGO / Las Provincias
 
Al voltant de 300 persones van participar ahir al passeig amb bicicleta convocat pels col·lectiu Àgora de Tavernes Blanques i Per l'Horta i per l'associació de veïns de Benimaclet per reclamar la protecció de l'horta i la paralització de la revisió del Pla General d'Ordenació urbana.

El País, 5 de març de 2001

Un amiga (gràcies Maria Pilar Orts) ens ha fet arribar alguns retalls de premsa de la ILP en defensa de l'horta que va reunir més de 120.000 signatures i que és l'origen de Per l'Horta. El País informava que va començar-se "amb més de mil signatures". Ara, el primer dia ja en vam aconsguir més de 5.000!

Aquesta és la notícia que va emetre Levante TV sobre la iniciativa de Per l'Horta

Es presenta una aplicació pionera a nivell estatal que permet a la ciutadania documentar, fiscalitzar i actuar sobre el territori

L'edició d'enguany del calendari “Fem l'Horta possible” està resultant un èxit que desbordaitades capacitats de distribució dels col·lectius editors. Dels 2.500 calendaris impresos ja pràcticament només en queden 200 en mans de Per l'Horta a més dels que encara puguen quedar en els locals distribuïdors. El més probable és que s'esgote durant els propers dies, superant totes les expectatives.

Fa dotze anys, des de Per l'Horta s'impulsava la Universitat d'Estiu de l'Horta com un espai que visualitzés el potencial ambiental, social, econòmic i agrícola d'una horta llavors en perill eminent de destrucció sota un tsunami de ciment.

La XII Universitat d'Estiu de l'Horta, celebrada a Torrent el passat 6 de jluiol en imatges

La sentència obliga la Generalitat Valenciana a tramitar de nou el Pla atenent a criteris mediambientals actuals

PER L'HORTA exigirà responsabilitats a Juan Cotino, conseller de Medi Ambient el 2009, per eludir, llavors, la legislació vigent, obviar un tràmit obligatori com l'avaluació ambiental estratègica i seguir endavant amb la destrucció de la Punta malgrat la sentència del Tribunal Suprem que el 2009 anul·lava el Pla i que ara ratifica el TSJ.

6 de juliol

Centre Social Autogestionat La Llavor
C/ Sant Just, 11 -Torrent-
__________________

L'impuls de l'agroecologia i la defensa del territori valencià segueix donant fruits després de tres llargues dècades d'especulació immobiliària

Josep M. Pérez / Diagonal

Pàgines