perlhorta.info

Defensem el territori

El dissabte 16 de maig de 2015 serà recordat per  el dia en que la ciutadania va eixir al carrer per celebrar que junta va parar una PGOU i també a dir prou.
Més de 15.000 persones van dir prou a aquest acte de cullminació de la campanya 'Horta és Futur' de tot el s'ha viscut a la ciutat en les últimes dècades d'imposició d'un urbanisme imposat pel poder contra la ciutadania.
 

Convocada una manifestació este dissabte per celebrar l'aturada del PGOU
 
València, 12 de maig de 2015.- La Plataforma Horta és Futur, ha convocat una manifestació per a este dissabte 16 de maig des de la Plaça de l’Ajuntament fins la Plaça de la Mare de Déu on es durà a terme l’acte central de la jornada amb la lectura d’un manifest i actuacions musicals, amb l’objectiu de commemorar i festejar la paralització del Pla General d’Ordenació Urbana que pretenia aprovar el govern de Rita Barberá.

Horta és Futur formada per associacions de veïns, llauradors, grups ecologistes, de defensa del territori, del patrimoni i de la identitat, Centres Socials, associacions d'estudiants, ONGs... així com per experts i ciutadans particulars. Covoca un acte d'afirmació i de celebració el dia 16 de maig
 

 
 
 
Membres de la campanya Horta és futur han realitzat un estudi que demostra que immobiliàries i bancs posseeixen més del 50% de la propietat de l'horta afectada pel PGOU.
 
La revisió del PGOU, en una ciutat que perd població, sols es pot entendre com un intent de beneficiar als especuladors que en el moment de la bombolla adquiriren terres de conreu en espera de la reclassificació.

Miembros de la campaña Horta és futur han realizado un estudio que demuestra que inmobiliarias y bancos poseen más del 50% de la propiedad de la huerta afectada por el PGOU.
 
La revisión del PGOU, en una ciudad que pierde población, sólo se puede entender como un intento de beneficiar los especuladores que en el momento de la burbuja adquirieron tierras de cultivo en espera de la reclasificación.
 

  • Aquesta retirada, que no ha estat anunciada públicament per l'Ajuntament, representa una victòria de la campanya #hortaésfutur, llançada en gener per moviments socials i Associacions veïnals de València i materialitzada en 15.000 al·legacions i 20.000 signatures en contra del PGOU.

Ens enlluernen les formes de vida d'indígenes llunyans i ens corprenen el seus problemes i les amenaces que la globalització capitalista suposa per al seu ecosistema. Però nosaltres també tenim els nostres indígenes ben a prop. Els nostres indígenes estan en el món rural i molt en particular en l'Horta de València. Perquè és en l'Horta de València on es veu d'una forma més sagnant el tall, la barrera, la frontera entre dos móns i dues cosmovisions. 
La de la ciutat i la de l'horta.

Sélingué, Mali, 28 febrer 2015

Excel·lentíssima Alcaldessa de València Sra. Rita Barberá:

Reunits al poble de Nyeleni a Mali 270 persones provinents de 46 països i coneixedors dels valors de l'horta de València que alguns dels delegats del fòrum han visitat o coneixen per referències i que consideren com un dels agroecosistemes més ben conservats i més antics d'Europa.

La institució reclama un nou document més participatiu i afirma que el campus no pot créixer a costa del sòl agrícola

HORTENSIA GARCÍA / Levante

La projecció de l'Institut d'Estadística indica que baixaran els veïns, mentre que la revisió del Pla General preveu un increment

P. MORENO / Las Provincias

Una projecció de població a llarg termini realitzada per l'Institut Valencià d'Estadística, dependent de la Generalitat, té unes conclusions totalment diferents a l'estudi que incorpora la revisió del Pla General i que justifica l'ocupació de 415 hectàrees d'horta protegida.

Pàgines