perlhorta.info

Defensem el territori

Esteban Zarauz / Vida Sana

L'hort és salut. En tots els aspectes. Salut física i salut mental. Conrear els teus propis aliments està cada volta més recomanat per a tot tipus de col·lectius i també per a persones "normals". Qui té un hort ... té un tresor.

 
Dones florero, truites de silicona, teràpies de consumisme ferotge, trajectòries de publicitat enganyosa. Ecologistes en Acció presenta als finalistes dels seus Premios Sombra 2013 als pitjors anuncis de l'any. Convida a votar el Premi del Públic en una pàgina web en què es poden veure eixos anuncis. Un grup d'experts escollirà el Premi del Jurat.

00:00
00:00

Associacions de llauradors, consumidors i en defensa del medi ambient han lliurat al Ministeri espanyol de Medi Ambient centenars de fotografies de ciutadans amb missatges en contra dels transgènics.
 
Eixa acció s'ha realitzat en el marc de la 5a Setmana Estatal de Lluita Camperola.

 
Esther Vivas | Ae Agricultura i Ramaderia Ecològica

Què mengem? D'on ve, com s'ha elaborat i quin preu paguem per allò que comprem? Són preguntes que cada volta es formulen més consumidors. En un món globalitzat, on la distància entre llaurador i consumidor s'ha allargat fins a tal punt en què tots dos pràcticament no tenen cap incidència en la cadena agroalimentària, saber què ens posem a la boca importa de nou, i molt.

El següent article és un repàs del movimen de l'agroecologia i el consum sostenible a l'Estat espanyol elaborat per Birgit Weiss per a la revista digital Green European Journal. El presentem traduït al valencià (disculpeu les més que segures errades) ja que considerem que presenta una interessant panoràmics de la situació actual a més de fixar-se especialment en el País Valencià.
 
 

L'activista i llaurador Jerónimo Aguado explica que cal recuperar la sobirania alimentària perduda per les polítiques neoliberals
María José Esteso Poves / Diagonal

Jerónimo Aguado és llaurador i activista de la Plataforma Rural, organització integrada en el moviment internacional La Via Campesina, que forma una coalició de més 150 organitzacions, present a 70 països i que complirà 22 anys a l'abril.

ÁLVARO GONZÁLEZ / Valencia Plaza
 

Cal dir ben poc sobre l'assumpte dels sobres que no s'haja dit ja. Que eren suborns, purs i durs, i que els dirigents del govern espanyol i els de diverses comunitats autònomes els han acceptat i, per descomptat, no els han declarat a hisenda. Tot el tema en si és pudent, no crec que puga ser capaç d'aportar res a la discussió. També sóc molt conscient que quan el PP va guanyar les eleccions amb majoria absoluta el 2011, totes en realitat havíem triat ficar Alí Babá i els seus quaranta lladres al Palau de la Moncloa.

Laia Blasco, portaveu de Som Energia, comercialitzadora i productora d'energia 100% renovable
ALEX FERNÁNDEZ MUERZA / Consumer

Diverses organitzacions ecologistes i germanes de Per l'Horta han elaborat diferents manifestos en suport a la vaga general i demanant a la ciutadania que se sume a la jornada de protesta. Bé no treballant, però també evitant consumir eixe dia i participant a les mobilitzacions al carrer.
 

Pàgines