perlhorta.info

Defensem el territori
22/02/2018 Les Corts aproven la Llei de l'Horta

 
22/02/2018 Les Corts valencianes han aprovat el dijous 22 de febrer de 2018 la Llei de l'Horta de València.
 
Han votat a favor el PSPV, Compromís i Podem, i en contra el PP i Cs.
 
És un important pas endavant, després dels vora 17 anys que ens separen d'aquella massiva petició, avalada per 118.000 signatures i tramitada com a Iniciativa Legislativa Popular (la primera en territori valencià), que va ser rebutjada pel PP i ni tan sols va anar a debat parlamentari.
 

#aralleidhorta

El divendres 26 de gener de 2018 hem presentat, al centre cultural La Cebeta de Castellar, el Manifest #ARALLEIDHORTA.
 
Volem recordar als partits representats a les Corts Valencianes que la societat civil exigeix la protecció immediata de l'Horta de València amb el màxim consens. Ara és el moment.
 
Per l'Horta presenta en Castellar un manifest en suport
al projecte de Llei de l'Horta de València

 

 
Al·legacions en la segona fase d'exposició pública del Pla d'Acció Territorial d'Ordenació i Dinamització de l'Horta de València
(desembre 2017)
 
Per l'Horta ha presentat al·legacions a aquest Pla el dia 2 de gener de 2018 davant la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.
 
Els temes centrals del text són els següents:
– les zones rurals comunes (ZRC)
– els sectors
– els enclavaments
– la connectivitat de la infraestructura verda i els vectors de connexió.

 
26/11/2017 - Comunicat de Per l'Horta
 
Per l'Horta reclama el suport unitari de tots els partits a la Llei de l'Horta
 

Presentació d'al·legacions al Pla Especial de la ZAL

 
Ací podeu consultar les al·legacions de Per l'Horta (i una altra), realitzades al Pla Especial per al Desenvolupament de la ZAL del Port de València així com els dictàmens adjunts. El passat dia 28 de setembre de 2017 es varen presentar a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

 
Context
 

MANIFEST
Els Poblats del Sud volem seguir sent horta productiva.
No a la Z.A.L

Jordi Belver_llaurador de l’Horta Sud i membre de Per L’Horta
 
Francs, Marjals i Extremals és una institució valenciana amb majúscules. Una institució municipal que data del 1386 i per la qual correspon a l'Ajuntament de València l'administració de l'aigua, la propietat dels caixers de les sèquies i escorredors i en conseqüència el seu manteniment.

Volem mostrar la nostra preocupació per les notícies de que l'Ajuntament de València i l'Autoritat Portuària pretenen «desencallar» el projecte de ZAL a la Punta.
 
            El passat divendres 24 ens reunirem a l'església de La Punta unes quaranta persones, propietaris de la zona i representats de les següents associacions:
 
            Associació Per L’Horta
            Plataforma El Litoral per al Poble (PELPAP)
            COAG-CV
            AAVVNatzaret
            AAVV La Unificadora de La Punta

Comunicat de premsa de Per L'Horta
10 novembre 2016
 
El PATH presentat per l'actual consell és més proteccionista que el de l'any 2010 però no reclassifica ni una Ha de terres urbanitzables i a més reserva
3 milions de m2  d'horta per a futures urbanitzacions.
 

Des de Per L'Horta hem volgut fer un recull de premsa i xarxes socials del procés de reivindicació ciutadana de l'indret de la partida del Miracle (Ermita dels Peixets) i contra la celebració del macrofestival musical MareNostrum en eixe lloc.
Volem aprofitar per agrair el suport de tots els col·lectius, associacions, partits, moviments socials i persones individuals que han fet possible aturar aquest desgavell de manera col·lectiva. Continuarem, entre totes i tots defensant el nostre territori!
 
Divendres 17 de juny_
 

,

Diumenge 19 de juny de 2016. Partida del Miracle. Ermita dels Peixets.
Concentració en defensa de la Partida del Miracle (Alboraia).
 
Aquest matí a les 11 hores ens hem concentrat en l'Ermita dels Peixets un centenar de persones per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum. Considerem la concentració un èxit ja que la convocatòria s'ha realitzat en tan sols dos dies i ha servit per visibilitzar la situació de la zona i mostrar l'oposició de veïnes i propietaris.

,

"No podem tolerar que amb l'excusa d'un macrofestival s'arrase mig centenar de camps de l'horta d'Alboraia. Hem de fer que les autoritats autonòmiques aturen els plans de l'Ajuntament d'Alboraia. Totes i tots a l'ermita dels Peixets a les 11 aquest diumenge 19 de juny!"

Comunicat de Per l'Horta. 27/05/2016

L'Observatori Ciutadà de L'Horta, és una poderosa ferramenta col·laborativa d'anàlisi de l'horta, a partir de l'observació sobre el terreny dels elements bàsics que la configuren: séquies, cultius, camins, elements patrimonials, infraccions urbanístiques i d'altres, etc.

,

Carme Melo* / Per L'Horta
27/02/2016
Article extret del diari.es
 

Pàgines