Per L'Horta · Defensem el territori

Denunciem davant la fiscalia de M.A. les bases de contenidors

Per l'Horta, l'Associació de Veïns de Castellar-l'Oliveral i la Unió de Llauradors presenten una denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient les bases il.legals de contenidors en sol d'horta.

Hui dijous, 27 de gener, Membres de l'Ass Per l'Horta i del sindicat Unió de Llauradors i l'associació de veïns de Castellar han presentat la denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient per les bases il·legals de contenidors que es troben en l'horta de Castellar-l'Oliveral.
Enric Izquierdo, un dels veïns d'aquesta pedania de l'horta de València serà la persona que entregarà la denúncia.

L'article 4.3.4 del PGOU de València indica clarament que: "si un succés

natural o provocat causara degeneració de les condicions que sustenten la

pertinença d'un terreny a una Zona de qualificació determinada (com l'horta,

que és sol agrícola d'especial protecció al PGOU), la dita circumstància no

serà motiu suficient per a modificar la seua qualificació, sinó que, al

contrari, hauran de posar-se en pràctica les mesures apropiades per a la

regeneració de les condicions originàries".

A pesar d'això, l'Ajuntament de València, degrada l'horta. La degradació de l'horta no es produïx en tèrmit reflexiu, és a dir, l'horta no "es degrada" així ella sola, sinó que hi ha un subjecte que realitza accions perquè es
produïsca esta degradació.

Les bases de contenidors que denunciem, de nou, són il.legals, contribuïxen a degradar l'horta i esta degradació servix com a argument per a l'especulació i la urbanització d'un patrimoni valuós dels valencians.
La degradació de l'horta no sols afecta greument la qualitat de vida dels valencians, sinó que atenta contra el seu patrimoni més singular i la ciutadania perd el dret a disfrutar del seu patrimoni i pasiatge, sense que les
autoritats li oferisquen l'oportunitat de manifestar la seua voluntat i fer del futur de l'horta un projecte de consens amb la ciutadania.

Que la degradació de l'horta no pot quedar impune, hi ha unes agressions i hi ha un clar responsable d'estes agressions. L'Ajuntament de València té l'obligació legal de protegir l'horta, és a dir, d'impedir les agressions, i ha d'asumir la seua responsabilitat.

L'Associació PER l'HORTA reivindica un model de ciutat en què s'aprofiten els centenars de solars existents en els barris per a localitzar servicis i VPO's i on l'agricultura i el patrimoni no siguen objecte d'espolie i exigix a
l'Ajuntament de València que reclassifique l'horta de València en el sentit de declarar-la Paratge Natural Municipal.