Per L'Horta · Defensem el territori

firaxufa_08.JPG

L’Ajuntament d’Almàssera i la DO Xufa de València ultimen els detalls de la II Fira Agroalimentària de la Xufa

HortaNotícias

 

L'Ajuntament d'Almàssera i el Consell Regulador Denominació d'Origen Xufa de València estan ultimant ja els detalls perquè eixe divendres 5 d'octubre s'inaugure la II Fira Agroalimentària de la Xufa que serà a les 19'00 hores al Museu de l' Horta situat a l'Avinguda del Mar de la localitat.

La fira, que enguany compta amb el patrocini de València Terra i Mar estarà oberta al públic tot el cap de setmana de 10'30 a 13'30 i de 16'30 a 21'00 i s'hi realitzaran activitats per totes les edats.

El dia de la inauguració es farà una exhibició d'un coktel acrobàtic de xufa a càrrec de Rossfler i els assistents podran degustar també els diferents productes exposats en els estands.

El dissabte 6 d'octubre el Museu de l'Horta obrirà les portes a les 10'30 i a continuació el Club Vespa muntarà seus ciclomotors més antics per al delit de tot aficionat.

A les 12'00 hores a l'estand de Balensya es realitzarà un taller d'elaboració d'orxata casolana. I ja a la tarda a les 17'00, Ca Xoret farà una demostració de com es confecciona una quallada de xufa que tots els presents podran degustar a l'igual que els còctels que posteriorment realitzaran els barman de Torre Ciriaco.

A les 18'30 els cuiners de Xufa city elaboraran arròs amb orxata i a les 19'00 hores a l'estand de Món Orxata es farà una demostració de la màquina Chufamix.

I ja el diumenge 7 d'octubre es canviaran les Vespes pels cotxes 600 que s'exposaran al Museu a partir de les 11'00 hores. Mon Orxata tornarà a fer una exhibició (11'30) de com s'utilitza la màquina ChufaMix, l'estand Balensya confeccionarà (12'30) orxata casolana i Xufacity cuinarà en directe (15'30) arròs amb orxata.

Un dels moments més esperats per tots els assistents arribarà a les 18'00 hores amb el sorteig d'una Chufamix entre tots els participants al concurs de fotografies organitzat per la pàgina de Facebook de la Fira.

I a les 19'00 hores, amb la demostració d'un còctel acrobàtic i la degustació d'aquest es donarà per finalitzada la II Fira Agroalimentària de la Xufa de Almàssera.

La Fira també realitzarà tallers infantils relacionats amb el món de la xufa dissabte i el diumenge que consistiran en pintar dibuixos i plantar en un xicotet cossiol la llavor de la xufa.

Els patrocinadors d'aquesta II Fira de la Xufa són l'oficina de La Caixa d'Almàssera, Rossflair, Torre Ciriaco, Natur Vita, Terra i Xufa, Mon Orxata, Balensya, Xufa City, Subies, Ginser, Casa Xoret, Levantex, Xufas Conca, Xufas Lladró, Xufas Panach, Casa Pere, Xufas Greses, Xufas Giner, Xufas Sancho, Xufas Pastor, Agroquímics Meliana, AgroalBor, Caixa Rural, Horta Notícies, El diari d'Aquí, Cafeteria Musical i Estanc Yolanda.