Per L'Horta · Defensem el territori

presentacio-calendari.jpg

Per l’Horta presenta el Calendari 2014 “Fem l’horta possible”

Centrat en la imatge i la música, Per l'Horta presentarà el proper dissabte 14 de desembre a Albal el seu Calendari 2014 “Fem l'horta possible”.

L'acte es realitzarà a la plaça del Jardí, davant de l'Ajuntament de la població de l'Horta Sud i en el marc del mercat de productors “Del camp a la taula”.

El calendari ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de 13 fotògrafs i una quinzena de músics, poetes i 'cantaors' i pretén contribuir a reconstruir l'imaginari col·lectiu sobre l'horta. Tant des de la reivindicació del paisatge i la seua gent, com també de la poesia i la cançó que han estat inspirades per l'horta.

Els fotògrafs que han cedit una imatge per a fer possible el calendari són Susi Artal, Eva Máñez, Oriol Clavera, Miquel Francés, Manuel Orero, Paco Francés, Bruno Almela, Ethel Roca i Josep Manuel Domènech, Víctor Gimeno, Idoia Calabuig, arxiu del Centre d'Estudis de l'Horta Nord, Valerià Carabantes i Kai Fösterling

Per la seua banda, els músics i poetes col·laboradors són Candela Roots, Orxata Sound System, Enric Cassasses i Miquel Gil, Jacint Hernández, Josemi Sánchez, Néstor Mont, Enric Duran i Josep Aparicio 'Apa', Pau Alabajos, Josep Manuel Domènench, Teodor Llorente (musicada per Ovidi Twins), Eva Dènia, Toni de l'Hostal, Pep Gimeno 'Botifarra' i Obrint Pas. A més de la sessió d'un dels poemes de Vicent Andrés Estellés, per part dels seus hereus, just quan culmina la commemoració de l'Any Estellés.

Com cada any el calendari inclou un llistat de cooperatives i grups de consum, productors locals ecològics i mercats de venda directa per facilitar la comercialització dels productes de l'horta que ajuden a “fer-la possible”.

Edició rere edició, Per l'Horta ve constatant com va incrementant-se l'interès i el compromís per fer de l'horta un espai viu i útil i no soles un paisatge de postal, amb un nombre creixent, tant de productors –de 15 a 40 en quatre anys- com consumidors organitzats –de 9 a 16 grups.
 

Per a la realització del calendari, Per l'Horta ha comptat amb la participació de la Universitat d'Estiu de l'Horta, la Fira Alternativa de València, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià i Llavors d'Ací.

 

Llocs on es podrà trobar el calendari “Fem l'horta possible” 2014 (preu voluntari, mínim 1,5€)

 

Ciutat Vella:

Racó de la Corbella, plaça del Pilar

 

Encarnis Tomero, carrer Maria Cristina,11

 

Ca Revolta, carrer Santa Teresa, 10

 

Russafa:

La Tavernaire, carrer Dénia, 18

 

La parada de Terra i Xufa al Mercat de Russafa

 

Benimaclet:

Terra, carrer Baró de San Petrillo, 9

 

Llibreria La Traca, Enric Navarro 15

 

Caixa Fosca, C. Enrique Navarro 1

 

Cabanyal

La Regadera , c/ Progrès 23

 

Patraix:

CSA Pangea, carrer Pintor Cortina, 27

 

Picanya:

El Cuc, centre de recuperació, Avda. Sta. Maria del Puig, 10