Per L'Horta · Defensem el territori

bicicletada.jpg

Les bicicletes prenen l’horta per reclamar la seua protecció

I. DOMINGO / Las Provincias

 

Al voltant de 300 persones van participar ahir al passeig amb bicicleta convocat pels col·lectiu Àgora de Tavernes Blanques i Per l'Horta i per l'associació de veïns de Benimaclet per reclamar la protecció de l'horta i la paralització de la revisió del Pla General d'Ordenació urbana.

Els participants van recórrer amb les seues bicicletes zones de l'horta «en perfecte estat de conservació agrícola i paisatgística i que es veuran afectades pel Pla General», segons va explicar Josep Gavaldà, un dels portaveus de Per l'Horta.

Amb el punt d'inici fixat en l'horta de Vera, els ciclistes van visitar el camí de Farinós, la partida del Palmaret a Alboraia i el racó de Sant Llorenç (situat darrere del Monestir de Sant Miquel dels Reis) per finalitzar en el racó de l'Anell, «un paratge singular i molt desconegut» ja que hi ha un encreuament de dos sèquies, la de Rascanya i la de Tormos.

A més del passeig, es va llegir un manifest i van intervenir diverses persones per explicar la seua situació, com els veïns de Sant Llorenç que resideixen a alqueries i hi veuen amenaçada la seua permanència. També va intervenir el síndic de la séquia de Mestalla, Miguel Sanchis, que va anunciar que l'entitat també presentarà al·legacions, igual que el Tribunal de les Aigües.

Durant aquest acte, els col·lectius van aprofitar per seguir recollint signatures i al·legacions contra el Pla General. En el primer cas, per exemple, han aconseguit ja 14.000 a internet i 5.000 físiques.

Per a la propera setmana hi haurà dos convocatòries. Així, el dissabte, els veïns de Benimaclet faran un soterrar simbòlic del PGOU i el diumenge s'ha convocat una 'bicifestació' des de Natzaret a Campanar pel jardí del Túria.