Per L'Horta · Defensem el territori

benimamet.jpg

Benimàmet exigeix que se salve la seua horta protegida

L'entitat veïnal demana que el corredor de les antigues vies es qualifique com a Parc Lineal, s'incloga com a zona verda i no com «simple carrer»

JOSEP BARTUAL ROIG / Levante

L'Associació de Veïns de Benimàmet també ha volgut participar en el procés d'al·legacions a la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana, que considera «innecessari i inadequat». Pel que fa a esta pedania de l'oest de la ciutat, Benimàmet ha demanat que se salven les dos bosses d'horta protegida que encara conserva en el seu terme, a més d'altres qüestions relacionades amb el plantejament del futur Parc Lineal, que en breu hauria de ser aprovat per l'Ajuntament de València.

L'Associació de Veïns Benimàmet va explicar en un comunicat que, com la gran majoria d'associacions de València, ha sol·licitat la retirada del PGOU per considerar que la proposta del govern municipal «és innecessària i inadequada, havent-se presentat eixa revisió del planejament sense un adequat procés de participació publica ».

L'entitat veïnal centra les seues al·legacions "en total set punts" en què les dues bosses d'horta protegida que conserva la pedania no es requalifiquen i que es conserven com horta, «retirant la capa de terra estèril abocada per les obres del metro existent en una d'elles », denuncien.

També demana en el seu escrit que es mantinga la qualificació com a sòl urbà del corredor ocupat antigament per les vies i que ara es convertirà en el Parc Lineal. En relació amb eixe punt, desenvolupen una altra al·legació en què es demana que el corredor de les antigues vies es qualifique com Parc Lineal «i no com a simple carrer», incloent-se en el sistema verd de la pedania.

Una altra de les propostes que sol·liciten és que no es requalifique el sector SUBLE R4, «ja que entenem que no correspon assignar a aquests terrenys una càrrega futura per finançar una actuació en fase de realització».

També estimen que no s'ha contemplat una revisió detallada dels barris, i a Benimàmet apareix una rectificació al vigent PGOU en una zona sensible. Demanen que es retire aquesta modificació puntual i es decidisca en un futur Pla Parcial de Benimàmet, buscant un acord amb els veïns.

L'Associació de Veïns Benimàmet reclama que la zona de protecció de l'autovia no es considere urbanitzable, però que tampoc puga comptabilitzar com a zona verda per al barri.

I finalment, que les zones ja classificades com a sòl urbà i reservades com a equipament, no reclassifiquen com a sòl urbanitzable, «ja que açò suposa l'eliminació d'aquests espais per Benimàmet», expliquen.