Per L'Horta · Defensem el territori

_DSF7284 b.jpg

Crònica de la Concentració per la defensa de la Partida del Miracle (Ermita dels Peixets, Alboraia)

Diumenge 19 de juny de 2016. Partida del Miracle. Ermita dels Peixets.

Concentració en defensa de la Partida del Miracle (Alboraia).

 

Aquest matí a les 11 hores ens hem concentrat en l'Ermita dels Peixets un centenar de persones per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum. Considerem la concentració un èxit ja que la convocatòria s'ha realitzat en tan sols dos dies i ha servit per visibilitzar la situació de la zona i mostrar l'oposició de veïnes i propietaris.

 

A més dels moviments convocants, Per L'Horta i la Plataforma Som Horta d'Alboraia, han estat representats altres associacions ecologistes i de defensa del territori com Acció Ecologista Agró o Plataforma per la Sobirania Alimentaria del PV. També han participat el CSOA L'Horta, col·lectius ciclistes  i associacions de veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat, com ara Castellar-L'Oliveral, Orriols, Centre Històric, Port Saplaya o la Patacona, entre d'altres. S'han unit a la concentració llauradors i llauradores de diferents zones de l'Horta.

 

Durant la concentració hem mostrat el nostre rebuig cap a aquesta manera de gestionar el nostre territori darrere de les històriques pancartes amb els lemes "Horta és Futur", "Tots i totes Per L'Horta" i "Per l'ordenació del territori i la seua protecció". Després Marc Ferri,  en representació de Per L'Horta ha llegit el comunicat de premsa que adjuntem , exposant els motius del rebuig cap a la realització d'aquest macro-festival MareNostrum en aquest indret. També han compartit les seues opinions i queixes diferents veïns i veïnes, com ara Miquel Solís de l'AAVV Patacona, Celeste Juan de l'AAVV Port Saplaya, Chelo Gimeno i Marta Martín de l'AAVV Centre Històric i Som Horta, el llaurador Vicent Martí o Maika Barceiro de l'AAVV Orriols.

 

Hem tancat l'acte amb les paraules dels representants de la Plataforma Som Horta-Alboraia , convocant una nova concentració demà a les 19.30h davant de l'Ajuntament d'Alboraia, on tindrà lloc el ple municipal on es tractarà el tema. Aquesta ha sigut la primera pedra d'aquesta mobilització, ja que tenim previst continuar fent convocatòries les properes setmanes fins que es paralitze aquest macrofestival.

 

+ FOTOS