V Jornades Agroecològiques de l'Aixada com Eixida
Per a l'Aixada com Eixida organitzar aquestes jornades és manifestar la necessitat de comprometre'ns amb la vida i amb l'aprenentatge col·lectiu.
Ens comprometem perquè pensem que cal defensar, així com transformar, el nostre territori; i és per això que decidim aportar el treball i l'organització, per fer possible la seva realització. És aquesta la nostra manera de cuidar i cel·lebrar amb els col·lectius i persones pròximes, així com totes aquelles que vulgueu conéixer i gaudir de les jornades.
És una necessitat del nostre col·lectiu el aprendre, compartir i créixer en vivències col·lectives horitzontals, autogestionades, i diverses a les que el món capitalista ens té acostumats.
Les nostres jornades es planifiquen i es projecten des de el treball col·laboratiu amb d'altres col·lectius. Ens agrada coordinar-nos i promoure accions, tant per l'Autogestió, com per divulgar Agroecologia i Sobirania alimentaria, provocant sinergies i suport mutu.
Són el millor moment per tant, per reunir-nos amb les nostres amigues i reivindicar que som ací, i que encara som a temps atrapar allò que somiem!
Gràcies al CSA El Montó, a la Tagarnina, a ISF i a Plataforma per la Sobirania Alimentaria.
A més, ens donen l'oportunitat de parlar i sentir durant una estona, d'allò que ens preocupa, ens motiva o ens commou. Enguany, ja sabeu, visibilitzem les cures socials:
-Com és el present de les persones grans i les seues famílies i com volem que siga el nostre futur o el de la gent que ens envolta?
-Que ens devem preguntar per oferir una criança més respectuosa i conscient?
-Perquè és tan difícil organitzar una planificació col·laborativa entre productores i consumidores? Quan es compartiran riscos i excedents, en els projectes de producció primària?
-Que podem i volem fer per participar i gaudir del Centre Social el Montó, com un espai per i de la comunitat?
-Perquè una salut integral i no una salut parcial i al servei de les farmacèutiques?
-Perquè hem d'estar treballant constant i col·lectivament, per transformar el sistema patriarcal i capitalista, des d'una òptica feminista, que cura i estima la vida, per damunt de totes les coses?
Cuidar-nos, va des de reciclar i ser conscient dels residus que generem, a controlar una alimentació sana i conscient, de tenir estima i bones intencions amb les persones que ens envolten, i d'organitzar-nos per provocar un futur més digne i esperançador.
I com no, unes jornades com aquestes també són un motiu especial de cel·lebració, on barrejant l'ambient rural, amb el menjar de la terra i l'aportació musical i poètica dels artistes que es sumen a col·laborar, gaudirem d'una festa d'allò més cítrica!
Gràcies a Chameleons, a Stephanie Cadel at le
També les jornades, com vos podeu imaginar, han de ser font d'una economia per la seu pròpia autogestió, i per donar suport a alguns dels col·lectius, així com als artistes col·laboradors. Per això, que proposem un ajut amb un preu mínim en algunes de les activitats, així com en d'altres proposarem el passe de gorra. Agraïm la vostra reciprocitat.
Finalment, ja per concloure amb el llistat d'oportunitats que ens suposa protagonitzar cooperativament aquestes jornades, subratllarem que aquestes són el moment de més càrregues i treball, però també de major satisfacció emocional per la gent que integrem el col·letiu.