Per L'Horta · Defensem el territori

Per l’Horta crea una comissió multidisciplinar d’estudi del territori, urbanisme i medi ambient

Els treballs s’han encetat amb l’estudi del projecte de la LOT i continuaran amb un cicle de debats per les comarques valencianes

L’Associació PER L’HORTA ha creat una comissió multidisciplinar d’estudis del territori, l’urbanisme i el medi ambient que es farà càrrec d’investigar, estudiar i posar a l’abast de l’opinió pública els resultats de la seua tasca. La comissió, de carácter obert, està formada inicialment per juristes, arquitectes, periodistes, enginyers agrònoms, sociòlegs, historiadors, i altres professionals i ciutadans.

 

El primer assumpte estudiat és el text del projecte de Llei d’Ordenació del Territori i Protecció del Paisatge, elaborat per la nova Conselleria de Territori i Vivenda. Aquest text ha sigut objecte d’un primer analisi per part de la comissió, que ja ha emitit una primera valoració. L’estudi final serà el punt de partida d’un debat social sobre la nova llei, encetar un cicle de xerrades a diferents espais i poblacions i comunicar les conclusions.

 

Tanmateix la comissió projecta abordar l’analisi de la reforma de la Llei reguladora de l’activitat Urbanística i la Llei de Patrimoni Cultural Valencià.

 

PER L’HORTA ha previst, des de la seua comissió d’estudis, fer ús dels mecanismes al seu abast per fer-se escoltar i presentar les al·legacions que considere oportunes a aquest i altres projectes que siguen motiu d’estudi per part de la seua comissió. A més la comissió convidarà experts tant locals com de fora de l’Estat, així com a col·lectius i moviments socials per tal de contribuir a l’enfortiment d’una xarxa ciutadana, l’assessorament i l’oferiment d’un espai constructiu d’intercanvi, reflexió i defensa de les reivindicacions ciutadanes comunes en ordre a la defensa del territori, el patrimoni i el medi ambient al País Valencià.

 

L’Associació vol fer partícep a la ciutadania dels estudis realitzats i oferir un marc des del qual debatre els assumptes públics que ens pertoquen, en materia de territori, urbanisme i medi ambient des d’una perspectiva social plural.

 

Aquesta iniciativa de PER L’HORTA constitueix un dels principals acords de l’assemblea celebrada per l’associació a l’inici del mes de novembre d’enguany amb l’objectiu de reprendre les activitats de sensibilització i mobilització ciutadana que caracteritzà la campanya de promoció de la ILP per la Protecció de l’Horta desenvolupada a 2001