Per L'Horta · Defensem el territori

diada2004.gif

Per l’Horta i el MRP-Escola d’Estiu del PV organitzen la 1a diada escolar per l’horta el dia mundial del medi ambient

Com ja sabeu, el proper 5 de Juny es celebra la diada Mundial pel Medi Ambient. Des del Moviment de Renovació Pedagògica Escola d'Estiu del País Valencià Gonçal Anaya i el moviment cívic i social Per l'Horta junt a la col·laboració de l'STE PV-Intersindical Valenciana i la Federació Escola Valenciana, us proposem celebrar aquesta cita amb un projecte; la I Diada Escolar Per l'Horta.

Ens agradaria trobar-nos per conèixer les experiències que estem fent i que esteu fent des dels centres, des de les associacions veïnals, des de diferents col·lectius per a treballar la problemàtica de l'Horta a l'escola i per a treballar l'educació mediambiental que s'estan preparant o portant a terme. Aquesta trobada la volem pensar com un Fòrum d'intercanvi d'experiències i materials didàctics. Però també com un espai de reivindicació política i pública del treball que des de l'escola es fa Per l'Horta en relació amb la lluita dels moviments socials i ecociutadans. I per a donar continuïtat a aquest projecte volem crear una xarxa entre la comunitat educativa que impulse les iniciatives educatives i socials relacionades amb la defensa de l'Horta de València i la cultura de la sustentabilitat.

La Jornada començarà a les 10'30 hores del matí del Dissabte 5 de Juny a l'IES Campanar (Plaça Badajoz s/n. Campanar.) S'hi pot accedir amb metro línia1, amb autobús 61, 62, 63, 80, 89, 29 …
El programa de presentem per a aquesta trobada encara s'ha d'anar concretant amb les experiències que recollim però de moment ja us podem avançar la següent proposta d'activitats:

 

  • Què podem fer a l'escola? Experiències i materials didàctics:
    – Projecte "Inventariem l'Horta" Consell Escolar Municipal d'Alfafar.
    – Tècniques Freinet per a treballar l'Horta: a càrrec de Roser Santolària.
    – Itineraris Didàctics per l'Horta de Campanar; Xavier Garcia Ferrandis i Eduard Pérez Lluch.
    – L'Hort Ecològic i Escolar.
    – L'alimentació i l'Escola; a càrrec de l'escola les Carolines.
    – Viure l'Horta, Una eina didàctica per a treballar la sostenibilitat
  • Què podem fer a casa i al carrer? :
    – Taller d'agricultura ecològica i consum responsable: a càrrec de la cooperativa Terra Sana.
  • Activitats per a Xiquetes i xiquets.
  • Dinarem totes juntes
  • Coneixem el nostre espai:
    – Passejada a la vesprada per l'Horta de Campanar (Partida de Dalt).
  •  

Tot seguit trobareu una fitxa d'assistència per apuntar-s'hi. Amb aquesta fitxa podrem fer una estimació de les persones que serem per poder disposar-ho i passar un bon dia. Les dades ens permetran posar-nos en contacte amb vosaltres. A més si voleu contar alguna experiència ja ens en podeu fer cinc cèntims!
És una proposta oberta a la ciutadania; xiquetes i xiquets, pares i mares, veïnats, mestres….. esteu totes i tots convidats.

 

més info a: movimentescolarperlhorta@hotmail.com