Per L'Horta · Defensem el territori

1a_diada_partidadalt1.jpg

Èxit de la 1ª diada escolar Per l’Horta, a Campanar

La diada, celebrada a Campanar, i a la que han asistit més de 150 persones, ha servit per conèixer les experiències que s'estan portant a terme des dels centres escolars, des de les associacions veïnals i des de diferents col·lectius per a treballar la problemàtica de l'Horta a l'escola i per a treballar l'educació mediambiental a l'ambit educatiu. Aquesta trobada ha estat pensada com un Fòrum d'intercanvi d'experiències i materials didàctics, i sobretot com un espai de reivindicació política i pública del treball que des de l'escola es fa Per l'Horta en relació amb la lluita dels moviments socials i ecociutadans.

Aquest projecte tindrà una continuïtat, fruit d'aquesta primera trobada, i per això un dels objectius que s'han marcat ha estat la creació d'una una xarxa entre la comunitat educativa que impulse les iniciatives educatives i socials relacionades amb la defensa de l'Horta de València i la cultura de la sustentabilitat.

De fet, entre els acords de l'assemblea de cloenda hi figuren:

  •  crear el nucli de persones que organitzaràn la diada del proper any
  •  organitzar i sistematitzar els materials i les experiències posant un llistat a la web amb possibilitat de descarregar algunes d'elles
  •  crear una comissió entre els assistents que estudie la creació i posada en funcionament d'una xarxa d'escoles per l'horta
  •  fomentar la creació d'una comunitat interessada pel tema mitjançant llistes de correu, forums… etc

La 1ª Diada ha comptat amb l'assistència d'alumnes d'escoles de primària i secundària de diversos centres de la comarca de l'horta així com de mestres i professors, sindicats, veïns de València. També ha comptat amb la participació de pedagogs, psicolegs i treballadors socials interessats en aquest tema. No només l'espai de l'educació formal ha tingut cabuda en la reflexió, persones arribades des de col.lectius que treballen en centres de dia, en centres d'acollida a menors i espais de formació d'adults així com de la primera cooperativa valenciana de productes ecològics Terrasana, han assistit a aquesta 1ª Diada.

especialment interessant com a treball pràctic va ser la Passejada per l'Horta de Campanar (Partida de Dalt) guiada pel president de l'associació de veïns de Campanar, Eduard Pérez Lluch de la que podeu veure una imatge més a dalt.