Per L'Horta · Defensem el territori

VELLUTERS ET DU A L’HORT

Dissabte 13 de novembre, des de les 10 hores del matí, on es junten el carrers Roger de Flor i Recaredo (i per on passava un ramal de la sèquia de Favara)

El nostre barri té mancances en molts dels serveis imprescindibles d’una societat que es diu del benestar, però no li falten solars. L’any 2002 en teníem –teníem, quin sarcasme!- fins a 242, que ocupaven una superfície de 28.352 metres quadrats de sòl que, lluny de ser productiu, de produir benestar, zones verdes, espais esportius, un centre social, un club de la tercera edat…, són només sòl especulatiu, espais lliurats a la generació salvatge de plusvàlues, del ‘pelotazo’ i l’enriquiment d’uns pocs. Per això, en un d’ells volem llançar un missatge contra l’especulació, contra l’abandonament i la degradació de Velluters, i el convertim en hort urbà, un solar cultivable i productiu alimentat per energia veïnal en el cor malalt i llangorós de la ciutat històrica.
 

Un hort que siga una reivindicació d’allò que se’ns nega com a ciutadans, un espai social i cultural, un punt de trobada ciutadà. Si ens asfalten l’horta, la mítica horta valenciana víctima de les urpes constants dels depredadors, ens portarem les nostres arrels agrícoles a casa, per a què naisca un hort entre les runes de la ciutat de l’abandonament i la desídia, en eixe barri degradat que s’assenta sobre terreny d’hort regada en el seu dia per les séquies de Rovella i Favara.

Aportem la nostra energia alternativa a un solar, fem una demostració de com aquesta energia ciutadana i veïnal, que naix del reciclatge positiu de les nostres mancances, pot convertir un trist solar ple de runes, un cau a l’espera del seu millor moment per a generar pisos a preus desorbitats per a la majoria dels veïns, en un hort per a tots, públic i col·lectivitzat. L’energia ni es crea ni es destrueix, només es transforma, i nosaltres transformem la nostra en el naixement d’un hort urbà que simbolitze les nostres ganes de millorar Velluters, la dels xiquets, adults i jubilats que desitgem viure a Velluters però que no volem que siga el barri de ‘mai més’. Convertim un solar en un hort que siga lloc de trobada entre menuts i grans, de treball, aprenentatge i entreteniment.

Contra l’abandonament de Velluters, energia veïnal per a conquistar qualitat de vida, per a aconseguir que, a més de solar de rapinya- hi haja solars vius on cresca la vida, espais oberts per a la relació i la trobada en un barri amb menys formigó i més garrofó. És part del nostre afany recuperar el cor de la ciutat, de tornat-li el seu ritme, la seua vitalitat i la seua dignitat a aquest tros de la ciutat que s’alça sobre l’horta. La ciutat en l’horta i l’horta en la ciutat, una experiència pionera que convidem a que altres imiten.

 

VINE A L’HORT DE VELLUTERS

CONTRA L’ESPECULACIÓ I L’ABANDONAMENT

PER LA VIDA VIVA

 

 

Organitza:

Associació de veïns El Palleter – Associació de veïns El Pilar – Col·lectiu Per l’Horta

 

vegeu convocatòria completa

___________________________________
ja tenim les fotos!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *