Per L'Horta · Defensem el territori

comunicat Runar Golf

COMUNICAT

 

El Col·lectiu el Runar vol fer pública la seua oposició al darrer projecte especulatiu i de requalificació urbanística de la Ràpita-Lleus-Binyent-Benimarraig de Benissa, per les greus conseqüències que hi comporta per al creixement urbanístic del poble.

 

En primer lloc, aquest projecte proposa edificar quasi el mateix que el PGOU aprovat fa dos anys havia previst construir de manera gradual i ordenada en els pròxims vint anys, i suposa una expansió urbanística que quasi supera el total de sòl urbà i urbanitzable prevista. Per tant, aquest nou projecte especulatiu d’expansió urbanística constitueix una agressió a la filosofia del PGOU vigent i altera el model de creixement que ha estat consensuat pels partits polítics i per la participació ciutadana a través de les al·legacions.

 

Si s’aprova aquest projecte s’estaria encetant, per tant, un procés arbitrari i no regulat d’expansió desordenada del municipi, en què en qualsevol moment una gran empresa immobiliària pot presentar un projecte urbanístic en qualsevol terreny agrícola de Benissa, que en conseqüència no garantiria l’estabilitat de la propietat agrícola. En aquest sentit, està clar que els primers perjudicats per aquest tipus d’operacions especulatives són els propietaris de la zona afectada. No obstant tot, serà al cap i a la fi tota la població de Benissa la que es veurà afectada per aquest macroprojecte. Nosaltres ens preguntem: com pretén garantir l’Ajuntament l’abastiment d’aigua de tota la població de Benissa? I assegurar la cobertura sanitària, si actualment ja és deficitària? I l’educació? I la seguretat ciutadana?

 

Per tot això, el Col·lectiu el Runar considera que aquest projecte no és procedent ja des del seu plantejament inicial, i que el PGOU no es pot modificar arbitràriament per a aprovar requalificacions especulatives del sòl agrícola que només beneficien a grans empreses.