Per L'Horta · Defensem el territori

S.O.S. Alboraia i Per l’Horta presenten al·legacions al concert previ de l’ajuntament

La Plataforma S.O.S. Alboraia composta per més de 20 associacions i Per l'Horta, presenten al·legacions al concert previ que l'ajuntament ha presentat davant la conselleria de territori i que aquesta ha de sotmetre a consideració per vore si l'aprova o no. Aquest és un pas necessari que l'ajuntament ha de fer si vol dur endavant la decissió de destruir l'horta de vera que com tothom pot vore es troba en plena producció i estat excel·lent de conservació paissatgística.

Les al·legacions es poden presentar tant a títol individual com col·lectiu, nommés haureu de retocar el nom o raó social de qui les presenta i les podeu des carregar al fitxer adjunt, que voreu al final d'aquest text.

Cadria extractar de les al·legacions una série de preguntes que posem a continuació:

– Com poden els impulsors del Concert Previ continuar parlant de protecció de l'Horta, quan en termes reals es desprotegix més del 60% del sòl no urbanitzable actualment protegit, sense que hagen desaparegut les causes de la seua inicial protecció?

– Com podria la Conselleria de Territori i Vivenda a què correspon la responsabilitat de redactar el Plans d'Acció Territorial per a la protecció de l'Horta, acceptar la proposta de l'Ajuntament d'Alboraia que desprotegix el 60% de la seua Horta eludint així les determinacions proteccionistes del Plans Territorial que ja s'està redactant?

– És ajustat a Dret prestar conformitat a un Concert Previ que, no sols dinamita les bases del futur Plans d'Acció Territorial de l'Horta, sinó que contradiu les determinacions que la mateixa Conselleria de Territori i Vivenda ha acceptat per al terme municipal de València en la franja limítrofa d'horta hui existent?

– Pot autoritzar-se l'ampliació de sòl urbà industrial a costa de la destrucció de sòl no urbanitzable d'especial protecció agrícola, quan existix encara sòl industrial vacant ni s'acredita l'existència de cap demanda, mentres el sòl agrícola no sols està en plena producció sinó que és objecte de permanent demanda per agricultors locals i de la comarca? PER TANT

DEMANEM:

1.- Que la Conselleria de Territori i Vivenda a què ens dirigim es pronuncie negativament sobre el model territorial definit en el document de Concert Previ presentat per l'Ajuntament d'Alboraia, declarant expressament no superada la fase de concert segons el que disposa l'article 157 del Reglament de Planejament de la Comunitat Valenciana.

2.- Que en tant no s'aprove un Pla d'Acció Territorial per a l'Horta de València que gaudisca del consens social que el dictamen del Consell València de Cultura de maig del 2000 reclamava, es declare una moratòria sobre totes les actuacions que, directament o indirectament, impliquen una disminució del sòl classificat com No Urbanitzable d'especial protecció en els planejaments vigents de l'Horta.

3.- Que es recorde i estimule els distints governs municipals sobre l'observança i compliment de la seua obligació legal d'afavorir la participació activa de la ciutadania i de les administracions implicades en els processos de planificació territorial i urbanística