Per L'Horta · Defensem el territori

SalvemBotanic.jpg

Salvem el Botànic: “La sentència deixa la pilota del rescat a la teulada de l’ajuntament”

Hem conegut per la premsa que el Tribunal Suprem no ha acceptat el recurs de cassació que Salvem el Botànic havia presentat contra el pronunciament del TSJ valencià que invalidava la normativa protectora, inclosa al Decret de declaració de BIC del Botànic, que restringia a 5 les plantes a edificar en els terrenys de Jesuïtes.

A falta d’una valoració detallada de la sentència, que sols podrem emetre en analitzar el seu contingut, destaquem que la situació continua com estava abans del litigi: l’Ajuntament de València té la força legal mitjançant el Pla Especial de Protecció de l’entorn i té la força negociadora a través de la via política, per a fer possible la protecció total i definitiva del paisatge Botànic-Jesuïtes.
Esperàvem del Suprem que, acreditada la mala praxis declarativa de la Generalitat, fera retrotraure les actuacions per tal de subsanar-la i no consentira, com havia determinat el TSJCV, que l’ordenament urbanístic anterior a la declaració (no impugnada per ningú) s’impose de cara al futur. No ha segut així però, en definitiva, les coses continuen com estaven atés que la setència no modifica les condicions urbanístiques inicials de les negociacions entre l’ajuntament i el promotor de l’hotel, que deuen concloure en el rescat per a la ciutat del preuat paisatge Botànic-Jesuïtes.
Salvem el Botànic continuarà intentant que la solució definitiva al conflicte siga el rescat dels terrenys per ampliar el Jardí de les Hespèrides. Animem la ciutadania a continuar com fins ara espentant en eixa direcció.
Entre tots i totes esperem aconseguir-ho.
www.salvemelbotanic.org