Per L'Horta · Defensem el territori

Esquerra Unida acusa al Consell de “ferir de mort” a l’agricultura ecològica

L’eliminació per part de la Generalitat d’ajudes per a incentivar la subscripció d’assegurances tant als llauradors com als ramaders registrats en el Comité d’Agricultura Ecològica del País Valencià, i per tant este tipus de cultius, du a EUPV a presentar una Proposició No de Llei reclamant la rectificació.

 

La diputada del grup parlamentari d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, va presentar ahir una Proposició No de llei en la qual reclama a la Conselleria d’Agricultura que rectifique l’eliminació d’aquestes ajudes, que incentivaven la subscripció d’assegurances tant als llauradors com als ramaders registrats en el Comité d’Agricultura Ecològica del País Valencià com a tots els registrats en diferents figures de qualitat. “És un atac duríssim a aquesta agricultura, tan necessària per a canviar el model productiu”, ha lamentat la parlamentària d’EUPV.

 

 

López Barceló va arremetre contra el PP "perquè en lloc d’oferir un futur a l’agricultura valenciana i que la Conselleria aposte per l’ecològica, la utilitza sols per a discursos propagandístics i falsos". Suprimir aquestes ajudes "és destruir els recursos necessaris dels llauradors professionals dedicats a l’agricultura de proximitat i ecològica", va advertir.

 

Esquerra Unida a més destaca que l’eliminació d’aquestes subvencions “contravé les directrius europees que destaquen a l’agricultura ecològica com un element estratègic. La Conselleria d’Agricultura està a la cua de les prioritats del Consell respecte a la partida pressupostària, i ara vegem una estocada més que pretén dificultar més encara la capacitat de l’agricultura ecològica”.

Publicat a l'Informatiu