Per L'Horta · Defensem el territori

accio-horts-beni.jpg

Continua la lluita pels horts urbans de Benimaclet

Dissabte es va efectuar una nova acció reivindicativa a la tanca dels horts i demà jutgen dos dels seus impulsors per les accions de desobediència no violenta. Ací reproduïm els comunicats de l’Associació de Veïns de Benimaclet.
Les veïnes i els veïns de Benimaclet han realitzat una nova acció per reinvindicar el projecte d’horts urbans

L’acció ha transcorregut en un ambient festiu i alhora reivindicatiu. El centenar llarg de participants han procedit a instal·lar un “hort vertical” a la part de fora de la tanca instal·lada, sense llicència municipal, per part del BBVA.

Nombrosos veïns i veïnes han anat preparant al llarg de les dues últimes setmanes, ampolles de plàstic amb terra i planters de llavor per decorar els futurs horts urbans, en tant que aconseguim plantar a l’interior de la parcel·la.

Però tot no ha pogut resultar positiu: Mentre la civilització està donant mostres d’imaginació i sociabilitat en totes les accions que ha anat realitzant fins al dia d’avui, la barbàrie, ha donat mostres, un cop més, de la seva censurable procedir.

Diem això perquè, escassament una hora després d’acabada la decoració de la tanca, “algú, o alguns” han procedit a tallar i destrossar una bona i pacífica idea.

Nosaltres seguirem amb responsabilitat la nostra feina fins aconseguir que els horts urbans veïnals de Benimaclet siguin una realitat i esperem que algun dia no molt llunyà les persones que destrossen la nostra il·lusió siguen capaços d’assumir els seus errors i reconèixer el legítim dret que tenim els veïns de Benimaclet a reivindicar aquest il·lusionant projecte per al barri.

Convocatòria a la Ciutat de la Justícia

Per altra banda demà dimarts 6 de març a les 11 h. estan citats en els jutjats de València dos companys de la Junta Directiva de l’A.vv i membres així mateix de la Comissió dels Horts Urbans.
El seu delicte: Haver participat en la jornada del passat 4 de febrer, en la qual vam procedir a llaurar i plantar una petita parcel·la dins de la propietat del BBVA (adjuntem foto del “delicte”. Com podeu comprovar, un terrible delicte comparat amb l’exemple que ens donen els nostres benvolgudíssims governants. Segons sembla, la Justícia no té una altra feina que fer.

L’A.vv convoca a tota la gent que pugui, a concentrar-se a la porta dels Jutjats a les 10´45 h. en solidaritat amb aquests dos companys i a favor del projecte d’horts urbans al barri.

Gràcies per la vostra atenció.

Paco Guardeño —- Portaveu de l’A.VV de Benimaclet