Per L'Horta · Defensem el territori

horts jutjats.jpg

L’hort urbà en un solar de Benimaclet arriba davant del jutge

L’associació de veïns del barri impulsa 60 microparcelas en un solar propietat de BBVA

El BBVA bloqueja l’hort urbà de Benimaclet

Solars amb tints verds

Text: Frederico Simón Fotografia: José Jordán // El País

Dos veïns de Benimaclet van prestar ahir declaració al Jutjat d’Instrucció número 19 de València, que investiga la creació d’un hort urbà que l’Associació de Veïns de Benimaclet ha conreat en els últims mesos en un solar del barri propietat del BBVA. L’associació veïnal va decidir a la tardor rompre un recinte de 3.500 metres quadrats corresponent a un pla urbanístic que fa 17 anys aprovat i sense executar. L’entitat bancària va barrar al gener la parcel · la i va tornar a tirar runa sobre el camp ja romput. El 4 de febrer passat, els veïns van desmuntar una part de la tanca i van conrear simbòlicament un petit hort d’uns 60 metres quadrats. La Policia Nacional va posar una denúncia que ara és la que s’instrueix al jutjat.

Ahir, davant la Ciutat de la Justícia, una trentena de veïns van mostrar pancartes a favor dels horts urbans. També van acudir Amadeu Sanchis i Joan Ribó, regidors d’Esquerra Unida i de Compromís, per mostrar el seu suport als veïns denunciats i al projecte de crear al solar 60 microparcelas de diverses superfícies: de 53, de 63 i de 80 metres quadrats aproximadament. La seva explotació seria per a autoconsum i sense ànim de lucre. L’Ajuntament de València fins i tot va aprovar una moció en què s’instava a l’entitat bancària a cedir la parcel · la.

“És important recordar que aquesta parcel · la està grafiada com a zona verda i això és el que serà en el futur”, va dir ahir Sanchis.