Per L'Horta · Defensem el territori

cab_trobada.jpg

Avui comença la IIa Trobada per la Terra a Agres

Cada vegada som més persones que des del nostre territori construïm Sobirania Alimentària. A voltes sense ser conscients, però la veritat és que ens esforcem per produir i consumir de forma diferent, alimentant-nos per productors/es properes i ecològiques i creant llaços de confiança i suport mutu. Ens impliquem en les lluites de defensa del nostre territori, cultura i drets, ens preocupem per saber com funciona i quin impacte té la nostra manera de vida i especialment l’actual model agroalimentari, ho difonem i creem alternatives. Ens ajuntem, discutim i somiem amb un sistema diferent.

 

Des d’aquests canvis, en els últims anys han sorgit múltiples iniciatives al País Valencià que treballen per la Sobirania Alimentària, moltes de les quals ens hem ajuntat en trobades anteriors com el Campament de Venta de Contreras (2009) i la Trobada en el Mas de Noguera (2011). Precisament la Trobada per la Terra d’enguany a Agres, preten sumar a les noves iniciatives que segueixen sorgint i especialment seguir enfortint un espai on coordinar esforços per a la construcció de la Sobirania Alimentària en el País Valencià. En el context actual, marcat per les retallades de drets i l’enduriment d’un sistema de poder que segueix castigant i explotant a les persones i els nostres territoris, es fa encara més evident la necessitat de compartir el nostre coneixement, de reforçar les nostres lluites i de consolidar espais comuns que construïsquen un model diferent basat en la Sobirania Alimentària dels pobles.

Amb aquest ànim, des de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del Pais Valencià, us convidem al fet que formeu part d’aquesta trobada on hem tractat d’organitzar espais de formació, discussió i debat orientats a trobar sinergies que ens espenten a l’acció conjunta, enfortint aquesta xarxa cada vegada més visible i necessària de persones i col·lectius que lluiten per un model diferent a través de la creació d’aliances per la Sobirania Alimentària dels pobles.

Soterrem el sistema alimentari industrial! L’agricultura camperola pot alimentar el món!!

 

 

Programa i detalls pràctics

 

Divendres 23 Març

Des de les 16:00 en La Riera d’Agres.Arribada, acomodació i acreditacions.

18:00 en la Casa de la Cultura d’Agres. Xarrada inaugural: Sobirania Alimentària, una lluita global des dels nostres pobles-Lidia Senra del Sindicato Labrego i Txetxu Núñez de la Federació de sindicats agraris d’Euskal Herria (EHNE).

21:00 En La Riera d’Agres. Sopar.

Dissabte 24 Març (En La Riera d’Agres)

9:00. Desdejuni.

10:00. Presentació de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià. Visions per sectors i comarques. Presentació del cap de setmana: objectius.

12:00. Espais de trobades sectorials: *
– Productors i productores
– Grups de consum
– Organitzacions i col·lectius que aborden la Sobirania Alimentària
– Resistències ciutadanes (horts urbans i altres iniciatives en la ciutat)
*Uns altres depenent dels col·lectius inscrits

14:00. Dinar.

16:00. Espais de trobada per províncies: Com construïm junts Sobirania Alimentària? Discutir propostes i objectius dels diferents sectors amb la finalitat de generar sinergies, coordinar esforços i construir xarxes per la Soberanía Alimentaria en cada província.

18:00. Tallers formatius:
-Barreres legislatives per a la producció i transformació d’aliments ecològics. A càrrec de Fernando Fernández de VeterinariosSinFronteras.
-Eines per la facilitació i resolució de conflictes. A càrrec d’Inés Martínez Chacón.
-Sistemes de Certificació Participativa. A càrrec de Txetu Núñez.

21:00. Sopar camperol compartit.

22:30. Lectura de contes a càrrec de Gustavo Duch i actuació musical.

Diumenge 25

9:00. Desdejuni.

10:00 en la Casa de la Cultura d’Agres. Plenari amb conclusions.Calendarització i creació de grups de treball.
Clausura.

14:00 en la Riera d’Agres. Dinar.

IMPORTANT:

– És necessari inscriure’s emplenant el formulari o bé per via telefònica a través del número 963879178 (seu d’Enginyeria Sense Fronteres València).

– El cost de manutenció i allotjament és de 40€ per a tot el cap de setmana, des del divendres 23 al diumenge 25. Per a veure les diferents opcions d’estada entra en l’apartat d’inscripcions de la pàgina Web.

– Per a la confirmació de la inscripció és necessari efectuar un ingrés o transferència amb la quantitat corresponent en el compte de Caixa d’Enginyers número 3025 0010 21 1400016700. No oblides indicar el teu nom en el concepte i guardar el justificant de pagament.

– Les places són limitades. En cas que se sobrepassen, es prioritzarà la participació equilibrada de col·lectius i territoris.

– El sopar del dissabte és compartit. Es convida als i les assistents al fet que aporten productes de les seues comarques.

– Els assistents hauran de portar sacs de dormir i tovallola.

– No es permetrà l’entrada de cap tipus d’animal a les instal.lacions de La Riera d’Agres.