Per L'Horta · Defensem el territori

l_Albufera.jpg

Ajornada sense data la inauguració de l’exposició “La Universitat de València i els seus entorns naturals: El Parc Natural de l’Albufera”

Xúquer Viu ens ha enviat un correu anunciat l’ajornament de l’exposició prevista per aquesta vesprada. No tenim més informació.

Amb motiu del 25è aniversari de la declaració del Parc Natural de l’Albufera, la Universitat de València, a través del
Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i amb la col­laboració de la Consellería d’Infraestructures, Territori í MedíAmbient, ha volgut sumar­se a la commemoracíó organitzant una exposíció sobre aquest emblemàtíc espai, tan volgut pels valencians.

Sistema natural tant com obra humana, en 1’exposició s’ana1ítzen els diversos ambients que caracteritzen1’Albufera: el
llac, que el Xúquer í el Túría alimentan, la superficie del qual es va reduir durant segles en beneñci dels camps la marjal, hui colonitzada quasi en la seua íntegritat per aquest conreu; i la restinga, el cordó dunar que separa el llac del Medíterrani. A pesar de la contínua transformacíó antròpica de l’entorr1, raó de ser d’alguns dels seus elements patrimonials més representatius, com 1’atapeïda Xarxa d’assuts i séquíes, 1’Albufera ofereix una gran riquesa de paísatges i hàbitats d’ínterés mediambíental.

Per tal de contribuir a la seua conservació,1’exposíció pretén ajudar a conéíxeri apreciar la variada vegetacíó i fauna del Parc Natural, com les actuacions que s’har1 dut a terme en les últimes decades per a restaurar habitats i recuperar espècies í ecosisternes.