Per L'Horta · Defensem el territori

P4220705.JPG

Catarroja celebra la Festa de la Sembra

Ahir diumenge, 22 d'abril, es va celebrar a Catarroja la Festa de la Sembra, en els terrenys d'horta amenaçats pel macroprojecte urbanístic Nou Mil · lenni. La festa va ser una trobada social, festiva i reivindicativa en la qual van participar diferents col·lectius. Prop de 100 persones van treballar la terra, sembrar, buidar de brossa dels camps, amb la finalitat d'evitar nous incendis, i van posar el seu granet de sorra per que revisqui el sòl que roman abandonat des que va ser adquirit per empreses constructores.

Al llarg del matí, a més de les tasques agrícoles realitzades, també es va desenvolupar una xerrada sobre la experiència de Salvem Catarroja en els horts abandonats. Després de la sembra i la xerrada, van poder degustar els productes conreats a aquestes mateixes terres.

 

Amb aquesta festa, es volia recordar d'una manera amena que les terres abandonades per culpa d'un projecte que ni es executa ni aporta al poble cap benefici, encara es poden salvar i dedicar a projectes socials ia l'ús que han servit tants anys: l'agricultura, cosa amb què acabaria l'urbanisme desenfrenat que s'ha viscut durant aquests últims anys i que ens ha conduït a una crisi econòmica sense precedents.