Per L'Horta · Defensem el territori

assemblea-F1.jpg

Campanya de signatures virtuals per la cancel·lació de la F1 a València i la transparència dels contractes

La plataforma "No volem Fórmula 1" ha iniciat una campanya de signatures mitjançant la plataforma en línia Actuable. Es pot signar des d'aquest enllaç.

 

Aquest és el text amb les motivacions i reivindicacions de la campanya:

 

Durant l'última dècada al País Valencià s'ha desenvolupat un model econòmic basat en l'especulació, la cultura del "pilotasso" i els grans events, deixant de banda la construcció d'un teixit productiu rendible i sostenible, el suport a la investigació, el desenvolupament i la innovació, i l'atenció a serveis públics fonamentals com l'educació i la sanitat. Tot açò ha passat amb la gestió directa del govern autonòmic i finançament amb els diners aportats per tots els valencians i valencianes.

El Circuit Urbà de Fórmula 1 és una mostra representativa d'aquesta insensatesa i malbafiament i simbolitza la utilització de la ciutat al marge dels interessos reals dels i les ciutadanes, que han vist com, alhora que es recolzaven incerts negocis privats, es retallaven serveis públics o s'asfixiaven instituts tecnològics. L'esmentat event ens ha pogut costar als i les valencianes més de 180 milions d'euros, i el retorn econòmic tantes vegades promès no ha estat mai demostrat.

Amb l'albir de l'actual crisi econòmica i de les retallades salvatges, el Govern ha anunciat una llei de transparència. Saludant la possibilitat d'una norma que existeix en tots els països del nostre entorn, el País Valencià, una de les autonomies més colpejades per la corrupció, pot i ha de donar un exemplar pas endavant amb la publicació dels contractes i fulls de despeses dels grans projectes i esdeveniments, el cost segueix a l'ombra tot i les reiterades exigències de la publicació en la cambra autonòmica per part de diferents grups polítics.

Per açò, com a ciutadà conscient i preocupat per la gestió dels diners públics en aquesta autonomia i en exercici de drets consagrats en la nostra Carta Magna, exigisc:

– La publicació del contracte signat amb el senyor Ecclestone i explicació pública de tots els compromisos adquirits pel Govern valencià des de 2007 amb la Fórmula 1.

– La cancel·lació de la realització, aquest any, de la cinquena edició del Circuit Urbà de la Formula 1 de València, i anul·lació del contracte que l'expresident Camps va prorrogar amb Ecclestone com a últim i inexplicat acte del seu mandat.

La societat ja ho està demandant. Diversos col·lectius valencians organitzen actes de protesta per la transparència i la cancel·lació de la Fórmula 1:

Paraetes contra la F1 – 11 Febrer:
http://www.youtube.com/watch?v=FBVcWhp-IOQ
http://vimeo.com/36734012