Per L'Horta · Defensem el territori

01.bonrepos.sector1.jpg

El Bonrepòs i Mirambell dóna carpetada final al PAI del Sector 1

L 'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va desestimar les al · legacions presentades per l'empresa constructora que es va presentar al concurs per a la gestió indirecta del PAI corresponent al sector número 1 del Pla General i va posar així punt final al projecte que pretenia construir, entre altres edificacions, dues torres de 9 altures enmig de l'horta.
La decisió de la qual es va informar en el darrer Ple municipal va resoldre desestimar les al · legacions presentades per l'empresa en un últim intent de construir un PAI que suposava la urbanització i conversió en zona residencial de 73.000 metres quadrats per un pressupost de licitació de 5.342.711 euros.
L'actual equip de Govern considera que no ha canviat per variar la decisió del Ple de setembre en què es va declarar desert el concurs per a la gestió indirecta del PAI corresponent al sector número 1 del Pla General després dels informes tècnics negatius emesos per l'arquitecte, l'enginyer tècnic industrial municipal i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
Els fets es remunten a juliol de 2008 quan el ple va aprovar iniciar el procediment per a la urbanització del sector número 1. En aquesta mateixa data es van aprovar les bases reguladores per les quals s'havia de regir aquest procediment, unes normes que exigien mantenir l'ordenació estructural del PGOU. No obstant això, com va indicar l'informe de la Conselleria de Medi Ambient emès l'abril de 2009, "aquest principi no es complia, infringint, d'aquesta manera, les bases del projecte".
El plantejament proposat per l'única empresa que es va presentar al concurs incloïa la construcció d'una nova zona o tipologia no prevista en el Pla General, modificant, per tant, l'ordenació estructural. Aquesta nova zona estaria destinada a la construcció de grans torres, "trencant amb l'essència del paisatge del poble", segons el mateix informe.

 

Font: Hortanoticias