Per L'Horta · Defensem el territori

costera.jpg

La Diputació inclou el paratge natural de la Costera en la seua nova aposta promocional mediambiental i turística

Horta Noticias

 

La Diputació va presentar durant el Dia Mundial del Medi Ambient [5 de juny], la Guia de paratges naturals municipals de la província de València, una nova aposta de promoció mediambiental i turística que reunix el patrimoni natural de 32 municipis de la província. Només Puçol, amb el seu paratge de la Costera, participa en la guia de tots els municipis de l'Horta.

A la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència com a escenari, el responsable de Medi Ambient, Salvador Enguix, acompanyat per la secretària autonòmica de Territori, Medi Ambient i Paisatges, Aranzazu Muñoz, i el cap de Difusió Ambiental de la corporació provincial Miguel Muñoz, ha donat a conèixer aquest projecte que pretén "fomentar la sensibilització envers la natura i complir el lema del Dia Mundial del Medi Ambient -Una economia verda millora el benestar humà- mitjançant la difusió i la promoció", ha asseverat Enguix.

Les publicacions, que s'han repartit entre la trentena d'alcaldes que han acudit a la presentació, recull tota la informació necessària per conèixer cada territori. Així, els fullets "expliquen als visitants com arribar a la destinació, quines rutes oferix, quina és la seua gastronomia i les possibilitats d'allotjament que disposa la població", ha informat el diputat.

Per a Enguix, eixa iniciativa "serà molt beneficiosa per a les localitats participants" ja que "ven la riquesa natural dels municipis i impulsa les economies locals".

Per a la secretària autonòmica, Aranzazu Muñoz, aquestes 32 publicacions, editades per la Diputació de València (29 en castellà i 21 en valencià) i impulsades per la Conselleria d'Infraestructures i Desenvolupament, "atorgaran una major proximitat als enclavaments paisatgístics valencians", que són, segons paraules de la secretària "espais protegits, de gran valor natural i cultural i molt estimats pels seus veïns", ha declarat.

"La Comunitat Valenciana disposa de 65 paratges protegits, 32 dels quals pertanyen a la província de València", ha informat Muñoz, i alhora ha manifestat que "a causa de la gran competitivitat econòmica dels municipis ia la situació tan delicada en la qual ens trobem, l'únic actiu que no es pot deslocalitzar és el territori i el paisatge ".

Finalment, Muñoz ha agraït a la Diputació de València la seua "gran implicació" amb els ajuntaments i també amb la "conservació" i "posada en valor" del medi ambient. "La corporació provincial és un exemple d'administració i de gestió", ha asseverat.

Participen en aquesta posada en marxa els següents municipis: Les Alcubles, Alzira, Barxeta, Benimodo, Camporrobles, Carcaixent, Cases Altes, Castelló de Rugat, Xiva, Xulilla, Corbera, Enguera, Estubeny, Gandia, la Pobla de Vallbona, Llaurí, Llombai, Llutxent, Manuel, Montesa, Montitxelvo, Ontinyent, Pinet, Puçol, Quatretonda, Setaigües, Terrateig, Torrent, Vilamarxant, Xàtiva i Iàtova.