Per L'Horta · Defensem el territori

5878514323_beae337f6e_z.jpg
Sense categoria

Un cap de setmana de mobilitzacions acompanyarà el Gran Premi de València de la Fórmula1

El fracàs de la política dels grans esdeveniments de la Generalitat ha quedat en completa evidència amb l'explosió de la bombolla immobiliària que la sostenia. El resultat són projectes sense acabar, forats econòmics insondables i un creixent número de causes judicials per corrupció que avancen a pesar de la protecció i impunitat que gaudeixen molts dels imputats. Un resultat que mostra com l'horta va ser la primera víctima d'un model de creixement suïcida que avui paguem tots i totes.

I també, d'aquella època, en resten contractes abusius, herència de les bogeries del passat que, si mai van tenir trellat, hui, en plena crisi i col·lapse econòmic de la Generalitat, són un insult i una humiliació. La competició de la Fórmula 1 que s'ha de celebrar aquest cap de setmana és el millor exemple de l'herència dels somnis megalòmans dels nostres governants. Milions -no se sap quants, ja que el contracte no s'ha fet públic- malbaratats en un espectacle que ja se sap deficitari al mateix temps que es retallen en serveis socials bàsics, es liquiden drets socials i laborals històrics dels treballadors públics i es deixa sense cobrar a milers de xicotetes empreses locals abocant-les a la ruïna.

I per açò no és casualitat que la competició atregui totes les protestes dels col·lectius afectats pel desastre. Treballadors de l'EMT, funcionaris, conductors d'autobusos escolars i, sobretot, els veïns dels poblats marítims que han preparat una completa agenda mobilitzadora per tal de fer-se sentir i denunciar que el circuit urbà no aporta res a la ciutadania més que molèsties, prohibicions -com la de les revetlles populars de Sant Joan- i malbaratament de recursos públics.

En una octaveta, la Plataforma Circuit Urbà No recorden que amb el cost de construcció i adequació del circuit es podria finançar el funcionament d'un hospital mitjà per tot un any i que el cànon anual per poder acollir la cursa equival a la construcció de tres centres escolars per a 450 alumnes.

Dissabte 23: Caravana indignada al matí i a les 23h casserolada nocturna davant l'hotel Las Arenas

Diumenge 24, 12h30: Cassolada a la platja de les Arenes, front a l'Hotel Neptuno