Per L'Horta · Defensem el territori

asap.jpg

Convocatòria per una trobada europea sobre xarxes d’agricultura recolzada per la comunitat i altres sistemes de distribució per a la sobirania alimentària

Del 10 al 12 d'octubre de 2012, a Milà (Itàlia)

Coneixes les xarxes d'agricultura recolzades per la comunitat? Participes en algun dels projectes existents, en una cooperativa de consum, un grup de compra, un sistema Participatiu de Garantia? T'interessa treballar en xarxa i intercanviar experiències d'aquest tipus a nivell europeu?

Estem organitzant una trobada a nivell europeu per identificar la visió comú que comparteixen eixos sistemes de distribució d'aliments lligats a la Sobirania Alimentària. Durant la trobada també definirem, conjuntament, les futures temàtiques a analitzar entre les diferents alternatives i desenvolupar una estructura per a una plataforma europea. La idea és crear una plataforma descentralitzada on cada iniciativa o projecte puga intercanviar experiències de distribució d'aliments sense passar per estructures centralitzades ni institucions.

Aquesta trobada forma part del fòrum de Nyéléni-Europa que es va desenvolupar a Krems, l'agost de l'any passat, al qual dóna continuïtat. Se centrarà en l'eix 2 del pla d'acció: "Canviant la manera de distribuir els aliments."

Temàtiques que ens agradaria que es debatessin

Quines són les nostres bases comunes? Volem definir una visió comuna i les característiques de les xarxes d'agricultura recolzades per la comunitat i altres sistemes de distribució per la Sobirania Alimentària.

Com descentralitzar les experiències, iniciatives i intercanvi de solucions? Com aprofitar eficientment els nostres recursos?

Com crear aliances per al seguiment de l'eix 2 del pla d'acció de Nyeleni-Europa?

Quins models organitzacionals i operatius ens poden ajudar a treballar millor?

Més informació ací