Per L'Horta · Defensem el territori

l_Albufera.jpg

El Delta s’alia amb l’Albufera i Doñana per fer de l’arròs un reclam turístic

Les tres zones productores de l’Estat compartiran experiències i formaran una xarxa de promoció

M.M. / Diari de Tarragona

La comarca del Montsià es vol aliar amb d’altres regions productores d’arròs per tal promoure aquest producte i el seu conreu com a actiu turístic. La iniciativa que ha posat en marxa el programa Montsià Actiu pretén crear una xarxa de territoris arrossers tradicionals com el delta de l’Ebre, l’Albufera de València i Doñana, que formen part del conveni Ramsar de zones humides.

Segons detallen els responsables de Montsià Actiu, es pretén crear una aliança estratègica per a la revalortizació dels paisatges de l’arròs i l’impuls a projectes conjunts, tant a nivell nacional com europeu.

En el marc d’aquest projecte de dinamització del sector alimentari i turístic, Montsià Actiu ha organitzat un intercanvi d’experiències amb l’Albufera de València.

El viatge va comptar amb la participació de més d’una vintena representants del sector arrosser, així com d’associacions turístiques del Delta de l’Ebre i agents públics de les comarques del Montsià i del Baix Ebre.

La jornada va consistir en una reunió de treball on els tècnics de Montsià Actiu van exposar els objectius i àmbits de treball del projecte als representants de l’Albufera de València i del delta de l’Ebre.

Concretament, les temàtiques d’actuació del projecte vinculen el producte de l’arròs amb la salut, el paisatge, turisme, educació, dieta mediterrània, gastronomia i innovació. També es va aprofitar l’estada per conèixer l’experiència d’una empresa d’ecoturisme de la zona, així com el projecte de la Fundació Assut de custòdia dels paisatges arrossers.

Montsià Actiu també ha programat una primera trobada al novembre amb els agents arrossaires de Doñana per tal que, abans de finalitzar l’any, es pugui celebrar la primera trobada conjunta dels tres territoris.

Europa

En una segona fase, està previst iniciar les accions d’intercanvi amb les zones del delta del Po (Itàlia) i la Camarga francesa i, a partir de llavors, començar a elaborar les propostes conjuntes i definir les accions de promoció, pera les que es buscarà suport econòmic a nivell estatal i europeu.

Aquesta acció de Montsià Actiu està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte ‘Treball a les 7 comarques’, cofinançat pel Fons Social Europeu.