Per L'Horta · Defensem el territori

cremat.jpeg

Ecologistes en Acció denuncia pressions per imputar l’home detingut per l’incendi

Serranía TV

 

Ecologistes en Acció de La Serranía denuncia, en un comunicat, que l'informe redactat per SEPRONA i la Policia Judicial on s'imputa una persona coma responsable de l'incendi d'Andilla per negligència greu, està fet sota pressió de càrrecs superiors. Segons els ecologistes "ara que els governants han perdut la batalla al foc d'Andilla necessiten d'un cap de turc".

"S'ha d'investigar als testimonis de gent de la zona que va assegurar veure un segon focus en els moments inicials del foc", diuen des d'EEA La Serranía, i afegixen que no qüestionen la feina dels equips d'investigació d'incendis però demanen "rigor i objectivitat".

L'home detingut afirma no haver estat cremant rostolls. Els ecologistes creuen la seua versió i denuncien que en el que l'informe es titlla de "cremador habitual i il·legal" és realment un galliner situat a tres metres d'un magatzem de palla.

"Si no és pel detingut i la seua parella, que donaren la veu d'alarma al 112, comencen a avisar i ajuden a desallotjar els veïns de la zona, ara estaríem lamentant alguna desgràcia humana. A les hores en què es va produir les famílies de la zona dormien la migdiada, entre ells un nadó de quinze dies ", afirmen des EEA La Serranía.

La nota dels ecologistes conclou posant lamentant les declaracions de Serafín Castellano i preguntant-se si les presses per inculpar algú és per desviar l'atenció "davant de tanta ineficàcia i incompetència en els treballs d'extinció del fuego.Ecologistas en Acció denuncia pressions per imputar a l'home detingut per l'incendi