Per L'Horta · Defensem el territori

good-food-march.jpg

Una marxa a Brussel·les reivindicarà canvis profunds en la política agrícola europea

La Good Food March (Marxa del Bon Menjar) és una iniciativa de diferents xarxes internacionals de llauradors, consumidors i ecologistes que reclamen canvis profunds en la Política Agrària Comuna (PAC) per tal que aquesta garanteixi preus justos per als productors i consumidors, una major sensibilitat ambiental i una orientació en les línies que proposa la sobirania alimentaria.

Amb l'eslògan “És temps de canviar”, la Good Food March es dirigirà a la capital belga aprofitant que per primera volta la reforma agrícola europea serà debatuda pel Parlament Europeu i els diferents governs estatals, per això els seus impulsors consideren que “és la nostra oportunitat per a exigir una PAC que oferisca bon menjar i bona agricultura”.

En el comunicat s'assegura que “en els últims 50 anys, els nostres impostos s'han gastat en donar suport a la producció d'aliments industrialitzats. Eixa forma d'agricultura està amenaçant l'existència dels nostres llauradors al Nord i al Sud globals. Per una banda es crea inseguretat alimentària mundial i per l'altra hi ha muntanyes de menjar llençat al fem. Es destruïx el medi ambient amb un ús excessiu de fertilitzants químics, pesticides i combustibles fòssils. Les granges industrials depenen de la soja importada per a l'alimentació animal. Fan cas omís del benestar animal, agreugen el canvi climàtic i conduïxen a l'abandonament de les zones rurals.

En contraposició demanden una política agrícola que oferisca preus segurs i justos a llauradors i consumidors, valore el patrimoni natural, cultural i gastronòmic, done suport a les granges familiars, vincule les subvencions al desenvolupament rural, tinga una visió global i sostenible i ens aprope a la sobirania alimentària tot rebutjant l'especulació amb aliments.

La marxa començarà a finals d'agost a diferents països de la Unió Europea i acabarà a Brussel·les el 19 de setembre i a l'Estat espanyol està coordinada per Ecologistes en Acció.

Per a més informació o participar-hi es pot contactar amb Stephanie Roth: info@goodfoodmarch.eu +493028482326