Per L'Horta · Defensem el territori

practiques.png

Pràctiques d’agricultura ecològica de la Universitat d’Estiu de l’Horta

Des de fa més de 10 anys, la Universitat d'Estiu de l'Horta ha sigut un espai públic de trobada, reivindicació i aprenentatge al voltant de l’horta i l’agricultura de base tradicional o ecològica. Aquest espai va sorgir per la nostra preocupació per la transformació traumàtica del territori a causa de la voracitat urbanística i les polítiques especulatives que agredeixen sense treva el paisatge i les entranyes del nostre medi físic i social, i pels acords comercials dels governs que ens obliguen a abastir-nos d’aliments produïts cada vegada més lluny i menys saludables que vulneren la nostra sobirania alimentària, mentre el nostre sector agrícola s’endeuta i cau fins desaparèixer.

Treballem, en col·laboració amb altres col·lectius, en defensa de l’horta i divulguem els seus valors com a mitjà de vida saludable i altament productiu, tot i reclamant la significació que té als nostres dies i que ha tingut a través dels segles, per garantir la seua conservació.
Tot aquest treball, fins ara, es reflectia en unes jornades intensives a l’estiu en les quals es combinaven els aspectes teòrics i els culturals amb pràctiques d’agricultura ecològica i tradicional. Aquestes pràctiques han sigut valorades any rere any, molt positivament per l’alumnat, qui sempre demanava aprofundir en les pràctiques i allargar-les en el temps. Volent donar resposta a aquesta demanda hem organitzat aquestes pràctiques d'agricultura ecològica, que volem presentar-vos:

Les pràctiques es realitzaran amb els llauradors o llauradores d’un projecte productiu d’agricultura ecològica durant tot el procés de producció. La durada del curs pot variar segons necessitats formatives de l’alumnat i la seua disponibilitat.

Per matricular-te has d’omplir el qüestionari que trobaràs en aquesta mateixa web, a fi de poder conèixer els teus interessos i la teua disponibilitat. Amb aquestes dades l’organització et proposarà els projectes que més s’adapten a tu. Una persona de la Universitat d’Estiu de l’Horta, farà d’enllaç entre tu i l’agricultor o agricultora.

Com sempre a la Universitat d’Estiu de l’Horta treballem de manera autogestionada i assembleària. El preu de la matrícula és per cobrir les despeses d’assegurances, difusió, etc. Cap persona de l’organització, ni els agricultors/res són remunerats econòmicament.

Si vols aprendre agricultura ecològica posa't en contacte escrivint a universitatdestiu@perlhorta.info

Per estimar la terra cal conèixer-la i treballar-la

Aquestes pràctiques les presentarem a la XI UNIVERSITAT D’ESTIU DE L’HORTA, a Benimaclet, els dies 20 i 21 de juliol, i serà a partir d’eixe moment quan es posarà en marxa aquest projecte.