Per L'Horta · Defensem el territori

eines.jpg

Agroolimpíades 2012 a Picassent

 

Entre el 26 i 29 de juliol se celebraran a la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida de Picassent les primeres AgroOlimpíades a la comarca de l’Horta Sud.

La coincidència amb la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres no és casualitat i des dels organitzadors deixen clar que la seua proposta és una “clara oposició a les olimpíades oficials, on prevalen l’ individualisme i la competitivitat” front a la qual volen “col·lectivitzar els nostres esforços i somriures per recuperar la consciencia d’espècie que un dia ens van furtar”.

Durant les AgroOlimpíades se celebraran proves esportives “d’allò més enrevessades”, però també hi ha previstes unes jornades sobre cooperativisme, tot en un ambient festiu i distès.

Aquests són els objectius de les AgroOlimpíades en les paraules dels propis promotors:” Volem difondre i fomentar l’agroecologia com a escenari de canvi socio-ecològic, l'autogestió, l'intercanvi i la donació; propiciar l'agrupament de persones amb inquietuds o necessitats similars que puguin esdevenir en 'comunitats'. Assentar la concepció de sobirania alimentària com a entorn creatiu imprescindible en situacions de crisis i canvi, tant en la seva faceta de resistència com de transformació social. Durant uns dies no hi caldran medalles, pòdiums o banderes per representar les nostres il·lusions per ser part d’un món millor”.

 

Per contactar amb els organitzadors: cooperativaaixadacomeixida@gmail.com