Actualitat

“L’horta que s’esvaeix”

Àlex Hurtado ens convida a conèixer l’horta de València a través d’eixe vídeo, basat en el llibre que porta el seu nom i en el qual es contrasten quasi 150 imatges actuals amb textos centenaris de tres novel·les de Vicent Blasco Ibáñez.

Les imatges vénen geolocalitzades sobre un mapa de fotografies aèries del “Vol Americà” de 1956 (Pla Marshall) i al costat dels textos expliquen una història de transformacions, de canvis, de com una societat pot deixar enrere la seua forma de vida ancestral, però difícilment oblidar les seues arrels.

Les aigües del Túria han regat els fèrtils camps propers a la ciutat de València durant segles, però l’horta lentament es va reduint i esquerdant, cedint terreny a la insaciable València, com a paradigma d’aquest pols tan universal entre la tradició i el progrés que només la voluntat humana pot aturar.

Alex Hurtado
+ Info a http://respiracionescontenidas.blogspot.com
__

Distribució i comandes:
Editorial Universitat Politècnica de València
pedidos@editorial.upv.es
96 387 70 12