Per L'Horta · Defensem el territori

Vista de una de las salas expositivas del museo.JPG

El Museu Valencià d’Etnologia ofereix dues exposicions per poder visitar aquest estiu

Exhibeix un recorregut per València i Marsella amb la mostra fotogràfica de Pere Hernández i una visió de la societat valenciana gràcies a la seva exposició permanent

Diputació de València

El Museu Valencià d'Etnologia dependent de la Diputació de València roman obert al públic durant el mes d'agost. Els visitants que vullguen acostar-se a visitar les seves instal·lacions podran gaudir de dues mostres expositives diferents.

Exposició temporal

El museu valencià acull l'exposició fotogràfica temporal "València-Marsella", una mostra de fotografies del valencià Pedro Hernández sobre dues ciutats mediterrànies avui multiculturals i diverses. La mirada de Pere mostra els aspectes de dues ciutats que han constituït el seu eix vital: la vida al carrer, els espais i la seua gent.

Pedro Hernández és un fotògraf autodidacta format principalment en el periodisme. El 1963 s'instal·là a Marsella on desenvolupà gran part de la seua activitat professional. Els seus treballs i la publicació de diversos llibres el converteixen en un dels fotògrafs de referència de la ciutat francesa. El visitant podrà contemplar el treball de l'artista fins el 28 d'octubre.

Exposició permanent

Conèixer la vida de la societat valenciana en l'horta, les ciutats i les zones de secà i muntanya, és el que ofereix la mostra referencial del museu.

El Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València presenta les seues sales permanents dedicades a les hortes i les marjals valencianes. Les sales ajuden a completar el recorregut expositiu del museu. L'exposició referencial està composta per tres parts: ciutat viscuda, Horta-marjal i Secà-Muntanya. Les ciutats, l'horta valenciana i les formes de vida a les zones de secà i muntanya conformen una visió àmplia de la cultura tradicional valenciana.

El visitant pot veure objectes, fotografies i audiovisuals de les col·leccions del Museu que el situen, des de la perspectiva de l'etnologia, en la vida quotidiana de les ciutats valencianes entre la segona meitat del segle XIX i la primera del XX.