Per L'Horta · Defensem el territori

llauradors-logo.jpg

EU Calp crea una cooperativa per llaurar els camps buits

AMANDA ORTOLÁ / Las Provincias

 

Esquerra Unida s'ha proposat donar una resposta a la crisi i a la situació a la qual s'enfronten molts treballadors que s'han quedat sense feina. I per açò han constituït l'associació d'Aturats El Llaurador, per recuperar els terrenys de cultiu de propietat municipal per crear una cooperativa agrícola ecològica.

Segons va explicar la secretària d'Organització d'EU a Calp, Lucía Ibáñez, s'ha presentat aquest projecte a l'alcalde, César Sánchez, i li sol·liciten que cedisca terrenys municipals per poder cultivar.

En concret, Ibáñez va assegurar que una de les zones en les que podrien començar a treballar, és al Jardí Botànic, una «superfície abandonada» i que el col·lectiu posaria en ús i valor.

I és que els membres d'eixa nova associació tenen un projecte d'investigació, educatiu i experimental, que segons ha indicat aquesta portaveu, "a més de donar una alternativa laboral amb la creació d'ocupació de qualitat, també contribueix de manera eficaç a fomentar l'educació mediambiental, ja innovar en una àrea que sempre va ser fonamental en el teixit productiu de la comarca, com és l'agricultura".

Es tracta, d'una "fórmula original i pràctica de recuperar tradicions i estimular el sector agrícola", i segons van destacar des d'EU l'associació compta "amb suport tècnic i la mà d'obra dels seus afiliats".

Ibáñez ha afirmat que han elaborat un Pla d'acció que inclou la realització de cursos, tallers i conferències sobre agricultura ecològica i biològica, i la possibilitat de crear una granja escola, entre altres alternatives.
La cooperativa s'autofinançarà amb la venda dels productes ecològics de temporada, a través de diferents vies.

Segons ha apuntat Ibáñez la resposta per part de l'executiu local (PP i Verds) ha estat receptiva, i creuen que es podrà tirar endavant.