Per L'Horta · Defensem el territori

ciclista_a_l_antic_riu_turia002_foto_helena_olcina.jpg.jpg

Infraestructures impulsa una xarxa ciclista-vianants a l’Horta Sud

elperiodic.com

 

El director general d'Obres Públiques, Projectes Urbans i Habitatge, Vicente Dómine, s'ha reunit amb representants municipals de diversos municipis de l'Horta Sud i han acordat impulsar la creació d'una xarxa ciclista-vianants a la comarca.

En la trobada han estat presents els alcaldes de Beniparrell, Silla i Picassent, representants municipals d'Albal i Alcàsser, així com tècnics de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

El director general ha explicat aquesta iniciativa de la Conselleria per crear una xarxa a l'Horta Sud està connectada amb la malla de vianants-ciclista que el Govern està desenvolupant en l'àrea metropolitana de València.

"Eixa xarxa permetrà la mobilitat dels nuclis d'estos municipis així com zones industrials", ha explicat Dómine. Per açò es crearà una taula tècnica, integrada per membres de la Conselleria i els diferents ajuntaments, i el primer treball serà l'elaboració d'anàlisis de viabilitat que donaran lloc a un estudi de planejament.

Un altre dels punts tractats a la reunió ha estat la via verda que segueix el traçat de l'AVE entre Picassent, Silla i Alcàsser i que és propietat d'Adif. "Estem en converses amb Foment perquè eixa via verda sigui integrada a la xarxa ciclista-vianants de la Generalitat, el que permetria connectar Albal, Beniparrell, Silla, Alcàsser i Picassent amb València".