Per L'Horta · Defensem el territori

portada_coop.jpg

Un llibre recull diferents experiències cooperatives autogestionades

Amb motiu del 2012, any internacional del cooperativisme, companys i companyes del Casal Popular de Castelló organitzaren les primeres Jornades de Cooperativisme i Economia Solidària a la ciutat, un complet programa de formació, debat i intercanvi d'experiències sobre les formes socials de l'economia que malden per construir pràctiques econòmiques antitètiques a les del capitalisme depredador. Després de les Jornades, ara ha eixit el llibre que no només les complementa sinó que les trascendeix i esdevé un material súmament útil per a totes aquelles persones interessades en l'economia social i solidària. Articles de reflexió, de teoria i història cooperativa, s'acompanyen d'entrevistes a experiències que fan que el llibre siga, també, una caixa d'eines pràctica per a qui vulga aprendre d'aquelles que ja han "fet el salt". 

 
Amb una perspectiva emancipadora i crítica amb el cooperativisme més immobilista, s'entrevisten les següents experiències de sectors diversos com les finances ètiques, assegurances, cooperatives de consum, educació, l'hostaleria, missatgeria, comunicació, món editorial,…
Arç assegurances, CENNUC cooperativa de consum, Coop57 finances i estalvis, Ecoprest missatgeria, Virus editorial, Espai Llibertari Miguel Quintana, Free Press comunicació, La Ciutat Invisible, La Nevera, Aldarull, la Cooperativa Obrera de Vivendes del Prat de Llobregat, Som Energia i moltes més. 
 
Necessari per a l'interés creixent en el cooperativisme autogestionari. Un material de referència per aquelles persones que desitgen engegar nous projectes. Una aposta per aportar materials de debat i reflexió propis i des de la perspectiva local.