Per L'Horta · Defensem el territori

ecosabers.jpg

Trobada d’Ecosabers a l’Alt Palància

La trobada sobre els coneixements ecològics llauradors (o ecosabers), del projecte "Ecologie Paysanne" se celebrarà del 18 al 20 d'octubre de 2012 al Mas de Noguera, comarca de l'Alt Palància.

Organitzen eixe esdeveniment tres entitats que treballen des de fa anys perquè es reconega i es tinga en compte el paper dels sabers ecològics locals en els processos de desenvolupament sostenible: agroecogestió del territori (bosc, rius), aplicació a les activitats agrosilvopastores sigen o no professionals (manteniment de la biodiversitat i de la diversitat de paisatges, pràctiques estalviadores de recursos i més respectuoses amb el medi ambient, recuperació de varietats i espècies més adaptades a la realitat local)… són alguns dels temes que podrem tractar.

L'objectiu de la trobada és compartir els mètodes experimentats i els resultats obtinguts pels participants en treballs que han realitzat últimament a Europa. S'elaboraran també propostes per enfortir/donar suport als intercanvis entre organitzacions involucrades en eixos temes i per integrar els coneixements ecològics locals en les polítiques públiques.

La trobada inclourà visita d'experiències, treball en tallers, presentacions i debats en plenari. La inscripció és gratuïta.

Encara que no puga participar en la trobada, l'informem que en paral·lel, està en preparació una publicació en col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló per oferir la presentació resumida de diverses experiències europees.

 

Ací podeu trobar el formulari d'inscripció

 

Ací descarregar-vos el document: