Per L'Horta · Defensem el territori

cartell-forum.jpg

El VIIIè Fòrum per un Món Rural Viu se celebrarà a l’octubre al País Basc

Els moviments socials duem anys denunciat un model civilitzatori que, amb el capitalisme com a bandera, ha deixat un rastre nefast: mil milions de persones en un Planeta sobrant de fertilitat, passen fam, de tant de fum que tiren fàbriques i cotxes, el futur de les properes generacions és fosc, altament compromès, tota la natura i la seua biodiversitat està en perill i hi ha espècies al Planeta blau que viuen entre formigó o runes …

Com no podia ser d'altra manera el capitalisme s'ha topat amb límits insalvables: l'esgotament de recursos que ofereix la Natura i l'esgotament de la paciència de les persones. Amb tants delinqüents desbocats en les cabines de comandament, la col·lisió del capitalisme és imminent i les seves conseqüències s'aventuren complicades per a tothom. Però també hem de prendre consciència que segurament som les primeres generacions amb el repte de, recollint aprenentatges, pensar i practicar i un món diferent.

El Fòrum de la Plataforma Rural d'enguany volem que siga un espai per celebrar -si celebrar- les vigílies de l'enterrament del capitalisme i dir bon dia al sempre reclamat, 'un altre món és possible'. Defugim la por amb què ens volen paralitzar i amb sentit comú -és a dir amb col ·lectivitat- hem de demostrar que des del camp i el món rural, des de la Sobirania Alimentària, tenim propostes, i que ja estan en marxa. Eixe serà l'eix central del Fòrum: visibilitzar l'enorme quantitat d'iniciatives multicolors que s'estan duent a terme a molts llocs, al marge dels preceptes neoliberals i del mercat. Localitzar, compartir, posar-les en valor per contagiar de creativitat i bon fer. Sense oblidar la més important de totes elles, la dels homes i les dones del camp que durant segles han resistit la barbàrie d'un sistema decidit a eliminar-les.

Fins ara hem estat picapedrers: colpejant amb campanyes de denúncia, pressió política, incidència, per fer caure el mur del capitalisme. Ara que s'ensorra -a més de col·laborar amb algun empenteta extra- hem de deixar-nos el casc de treball posat, per reconvertir-nos en espeòlegs i espeólogues, endinsar-nos en les profunditats dels nostres territoris i donar llum a les iniciatives de la gent que ja fan Sobirania Alimentària : una revolució que naix de dins i des de baix.