Per L'Horta · Defensem el territori

La-Albufera-de-Valencia.jpg

Trobada de Germanor d’Associacions i Entitats de L’Albufera de València

 

En el Parc Natural de l’Albufera de València treballen molts col·lectius: agricultors, hostalers, conservacionistes, caçadors, habitants, barquers, turistes, investigadors, centres educatius… Els punts de vista i interessos de cadascun són molt diferents i, de vegades, enfrontats. No obstant açò hi ha alguna cosa que uneix a tots ells:

 

L’amor per l’Albufera, i

 

El convenciment que és necessari cercar solucions que concilien tots els usos i la protecció d'aquest espai.

 

Les associacions (i entitats en general) us heu convertit en actors claus en el desenvolupament sostenible de l’Albufera. En el futur cal esperar que el vostre paper en la gestió de l'espai siga encara més rellevant.

 

Fa quatre anys va començar un procés participatiu, el projecte Seducció Ambiental, amb un objectiu fonamental: donar a conèixer les múltiples cares de l’Albufera i potenciar la participació d'associacions i organitzacions en la gestió de l'entorn protegit.

 

L'any passat, la I Fira d'Associacions i Entitats de l’Albufera va ser tot un èxit, precisament gràcies a la col·laboració dels col·lectius d'aquest espai. Entre tots, vam ser capaços d'unir-nos per a desenvolupar una iniciativa conjunta. Quedava demostrat que el teixit associatiu ha aconseguit una maduresa que ho converteix en una peça clau per a la resolució de conflictes i la proposta de solucions.

 

Ha començat un procés que no ha d’aturar-se. A les trobades que hem mantingut els últims anys, al marge del tema que s'estiguera tractant, sempre s'arriba a la mateixa conclusió: hem de continuar reforçant la coordinació de totes les associacions i moviments socials. Només així s'aconseguirà que l’Albufera avance i no siga oblidada.

 

Ara que Seducció Ambiental és a punt d’acabar, volem convidar-vos a participar en una trobada on podem dibuixar una estratègia conjunta per als pròxims anys:

 

La Trobada de Germanor d’Associacions i Entitats de l’Albufera de València

 

El 5 de setembre passat ens vam reunir amb representants d'associacions i entre tots vam decidir organitzar una trobada de treball (i lúdica) de convivència entre tots els que treballem en organitzacions o entitats de l’Albufera (adjuntem l'acta d'aquesta reunió).

 

Els objectius d’aquesta trobada són:

 

Reforçar la cohesió entre els actors socials de l’Albufera.

 

Seguir assajant tècniques de diàleg per a, de forma positiva i productiva, compartir les nostres diferències i trobar solucions comunes.

 

– Pensar en possibles eines que ens servisquen per a continuar en contacte i debatre els temes que ens preocupen o ens enfronten, i ens ajuden a que les nostres conclusions siguen tingudes en compte.

 

A més, aquesta trobada servirà per asseure les bases d'una segona edició de la Fira d'Associacions i Entitats, que seria organitzada de forma autònoma pels col·lectius a la primavera de 2013.

 

La trobada tindrà lloc el diumenge 25 de novembre de 2012 en l’Institut d’Ensenyament Secundari El Saler. Començarà a les 10 del matí, durarà tota la jornada i inclourà un dinar de convivència al qual tots estem convidats.

 

Per raons logístiques, el nombre de participants és limitat i es respectarà l'ordre d'inscripció. Us preguem que ens feu saber si aneu a poder vindre el més prompte possible escrivint-nos a info@albuferadevalencia.com indicant en l'assumpte “25N”.

 

Diverses associacions ens estan ajudant en el procés de preparació de la jornada. Si voleu col·laborar, estarem encantats de comptar amb el vostre suport.

 

Prompte us enviarem més detalls sobre el plantejament de la jornada.

 

Una vegada més és fonamental la participació del major nombre de col·lectius possible, ja que cada veu que falte llevarà valor a aquesta xarxa que es va formant. TOTS I TOTES hem d'estar representats.