Per L'Horta · Defensem el territori

8157534220_a1cb47bd91.jpg

L’estiu més negre, el documental sobre els incendis al País Valencià busca finançament

 

Alba Forés i Rubén Soler Ferrer estan dirigint un documental sobre el major desastre ecològic del País Valencià en els últims 20 anys:

50.000 hectàrees cremades. Del 28 de juny al 7 de juliol del 2012.

Més de 2.000 persones evacuades.

20 municipis afectats. En el cas de l'incendi de Cortes de Pallàs els pobles afectats són 12: Cortes de Pallàs, Dosaigües, Macastre, Iàtova, Montroi, Real, Torís, Alboraig, Tous, Llombai, Catadau i Carlet. Pel que fa al foc d'Andilla, les flames van arribar a una desena de municipis.

9 espais de la xarxa Natura 2000 malmesos pel foc. És la xarxa europea d'espais naturals protegits pel seu alt valor ecològic, la iniciativa política europea més important de conservació de la natura.

Les dimensions d'aquests incendis van ser tan grans que es van poder veure des de l'espai. En aquesta imatge presa des del satèl·lit Terra de la NASA s'aprecien les columnes de fum provocades pel foc.

En només 72 hores es va cremar el doble de superfície forestal que en els últims 10 anys a tot el nostre territori. És el pitjor incendi des de l’estiu del 1994, quan en unes poques setmanes es va cremar el 15% de la superfície forestal del País Valencià (138.500 hectàrees compreses entre la Mariola, la Calderona, la Vallesa, Millars i Requena).

Amb el documental "L'estiu més negre" volen explicar les conseqüències d'uns incendis tan devastadors i mostrar el drama humà dels qui van viure l'experiència a primera línia de foc. Amb ells, recordar què va passar, valorar l'abast dels fets i apuntar alternatives de futur per evitar cap altre gran incendi forestal.

Per a fer possible el documental estan buscant finançament popular en una iniciativa de micromecenatge. Es pot trobar més informació tècnica del projecte, les recompenses per als mecenes i vies de pagament en eixe enllaç.