Per L'Horta · Defensem el territori

figuracio.jpg

L’ajuntament de València recupera l’horta amb itineraris paisatgístics

El consistori crea tres recorreguts a l'entorn de Sant Miquel dels Reis que comptaran amb àrees de descans

Àlex Serrano / Levante

Amb l'objectiu de donar a conèixer l'horta del nord de la ciutat i de recuperar els camps que envolten l'urbs per als veïns de València, l'ajuntament crearà uns itineraris paisatgístics a l'entorn del monestir de Sant Miquel dels Reis que discorreran per camins naturals. Els treballs es realitzaran en un termini de quatre mesos i compten amb un pressupost de 299.288 euros.

Segons l'acord al qual va arribar el passat divendres la Junta de Govern Local, el consistori dóna llum verda a un projecte que permetrà crear tres itineraris a l'entorn del monestir, segons van informar ahir fonts municipals. El primer discorrerà pel Camí de la Campaneta, que comença al carrer Tavernes Blanques, al costat de l'avinguda de la Constitució, i acabarà a la rotonda que uneix el Bulevard Nord i l'avinguda Germans Machado. Aquest itinerari tindrà 1.392 metres.

El segon, amb una longitud de 696 metres, discorrerà en paral·lel a l'avinguda Germans Maristes cap al camí de la Campaneta, on finalitzarà. El tercer, de 800 metres de longitud, discorrerà en part pel Camí de l'Alqueria Gran. Començarà al primer itinerari i finalitzarà a la carretera d'Alboraia.

Panells informatius

Els tres itineraris comptaran amb àrees de descans que faciliten l'esplai i contemplació del paisatge, i a més, amb la intenció de difondre i posar en valor tant els béns arquitectònics i hidràulics com paisatgístics que presenta l'Horta de Sant Miquel, s'instal·laran panells informatius a l'entrada i eixida de cada itinerari i faristols descriptius del Monestir de Sant Miquel dels Reis, el Pont sobre la sèquia Palmar-Vera, i les Alqueries Campaneta, Tio Lliso, Casa del Sol, Casa Senent i Casa Benlloch.